«Ποια απόφαση της διοίκησης για τις 24 εργαζόμενες στου παιδικού σταθμούς ήταν σωστή;»

0
22
TEST

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης όσον αφορά την απόφαση της διοίκησης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου να μην προσφύγει στην Επιτροπή του άρθρου 152:

«Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Την Τρίτη 28 Δεκέμβρη συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου. Το κυριότερο θέμα της συνεδρίασης της ήταν αν θα προσφύγει ο Δήμος στην Επιτροπή του άρθρου 152 ενάντια στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που ακύρωνε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την στήριξη σε 24 συμβασιούχων συναδέλφους εργαζόμενους στους Παιδικούς Σταθμούς, που διεκδικούν δικαστικά την μονιμοποίησή τους. Να εξηγήσουμε ότι η ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης ήταν αποτέλεσμα “ανώνυμης” καταγγελίας, “φαινόμενο” που δυστυχώς είναι πολύ της μόδας τα τελευταία χρόνια στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου. Κι ενώ σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο είχε παρθεί, με μεγάλη πλειοψηφία, απόφαση για την στήριξη των 24 συναδέλφων, “ξαφνικά” όλα άλλαξαν. Τα εκλεγμένα μέλη της Διοίκησης του Δήμου σύσσωμα έκριναν ότι δεν πρέπει να γίνει προσφυγή κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης. Ας μας εξηγήσουν, λοιπόν, ποια απόφασή τους ΤΕΛΙΚΆ είναι η σωστή. Αυτή που εξέφρασαν στο Δημοτικό Συμβούλιο ή αυτή που πήραν στην Οικονομική Επιτροπή. Προβάλλοντας μάλιστα το ¨φοβερό¨ επιχείρημα περί “μοιράσματος” της ανεργίας. Είναι η ίδια επιχειρηματολογία που αξιοποιούν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις, για να μην μονιμοποιήσουν συναδέλφους συμβασιούχους, που εργάζονται συνεχόμενα, για πολλά χρόνια.

Βέβαια αυτό το κακοπαιγμένο θέατρο στις πλάτες των εργαζομένων έχει πολλούς συντελεστές. Δημοτικές παρατάξεις, που αλλάζουν κατά το δοκούν τη θέση τους, ανάλογα αν είναι διοίκηση ή αντιπολίτευση, “συνδικαλιστές” και “σωματεία” που αποτελούν προθάλαμο δικηγορικών γραφείων και “πουλάνε” ελπίδα στους εργαζόμενους. Αρκεί να δώσουν τον οβολό τους σε μεγαλοδικηγόρους και θα γίνουν μόνιμοι αν είναι τυχεροί και πετύχουν τη σωστή δικαστική σύνθεση. Για κινητοποιήσεις, για αγώνες ούτε κουβέντα..ο μόνος δρόμος τα δικαστήρια. Αλήθεια, τι έχουν να πουν αυτοί οι “συνδικαλιστές” που έχουν διανύσει χιλιόμετρα στο δρόμο των καταγγελιών, για την ανώνυμη καταγγελία;

Συνάδελφοι, την θέση του σωματείου μας την γνωρίζετε, μια θέση που δεν αλλάζει κατά που φυσάει ο άνεμος, ταξικό σωματείο είμαστε όχι ανεμοδούρα. Οι θέσεις μας λοιπόν εκφράζονται μέσα από τις ανακοινώσεις του σωματείου και μόνο, από πουθενά αλλού, ανακοινώσεις που αποτελούν αποφάσεις του ΔΣ και όχι της Προέδρου ή του γραμματέα.

Τα δικαστήρια συνάδελφοι αξιοποιούνται επικουρικά και φυσικά δεν υποκαθιστούν τους αγώνες. Δεν έχουμε αυταπάτες, ούτε αυταπάτες καλλιεργούμε στους συναδέλφους μας, οι νόμοι δεν φτιάχνονται για την στήριξη της εργατικής τάξης και οι οποίες εξαιρέσεις υπάρχουν, ενισχύουν τον κανόνα. Εμείς παλεύουμε για την μονιμοποίηση όχι μόνο 24 συναδέλφων που είχαν την δυνατότητα να προσφύγουν στα δικαστήρια, αλλά όλων των συναδέλφων που δίνουν την μάχη για το αυτονόητο, για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Κόντρα λοιπόν στην λογική ότι τίποτα δεν γίνεται, τίποτα δεν αλλάζει, κάτσει ήσυχος στο σπίτι σου και θα λυθούν όλα στα δικαστήρια, εμείς λέμε ότι μόνο ο αγώνας ο μαζικός, ο οργανωμένος έχει αποτελέσματα.. αυτόν φοβούνται οι κυβερνώντες.

Συνάδελφοι ας γυρίσουμε την πλάτη στους αυτόκλητους σωτήρες και ας παλέψουμε όλοι μαζί για την ζωή που μας αξίζει».