Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑΙΧΜΗΡΑΟι πανηγυρισμοί για τα σημερινά λίγα θετικά δείγματα κορονοϊού…

Οι πανηγυρισμοί για τα σημερινά λίγα θετικά δείγματα κορονοϊού…

Το τελευταίο 24ωρο ελέγχθηκαν 3.217 κλινικά δείγματα και έγιναν 2.615 rapid tests. Βρέθηκαν 262 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου.

Το προηγούμενο 24ωρο ελέγχθηκαν 15.549 κλινικά δείγματα και έγιναν 14.513 rapid tests. Βρέθηκαν 617 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου.

Το ακόμα προηγούμενο 24ωρο ελέγχθηκαν 14.116 κλινικά δείγματα και έγιναν 17.659 rapid tests. Βρέθηκαν 873 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου.

Σήμερα ελέγχθηκαν  κλινικά δείγματα σε ποσοστό μόλις 21% σε σχέση με τα κλινικά δείγματα που ελέγχθηκαν χθες, ενώ τα rapid tests που έγιναν σήμερα ήταν σε ποσοστό μόλις 18% σε σχέση με τα rapid tests που έγιναν χθες. Ενώ έγιναν τόσο λιγότερα τεστ, το ποσοστό των θετικών δειγμάτων ανήλθε στο 42% του χθεσινού αριθμού θετικών δειγμάτων! Σε ποια γλώσσα και λογική αυτός ο αριθμός είναι μικρότερος από τον χθεσινό, το γνωρίζουν μόνο αυτοί που πανηγυρίζουν για τα λίγα σημερινά θετικά δείγματα!

Σήμερα βέβαια είναι λιγότερα τα Μέσα Ενημέρωσης που, σε σχέση με προηγούμενες φορές, παρουσιάζουν τα λίγα σημερινά θετικά δείγματα πανηγυρικά και περισσότερα αυτά τα Μέσα που γράφουν ότι έγιναν πολύ λιγότερα τεστ σε σχέση με χθες. Επίσης είναι περισσότερα τα Μέσα Ενημέρωσης που, σε σχέση με προηγούμενες φορές, αναφέρουν πως αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι σε σχέση με χθες.

Δυστυχώς το κλίμα του εφησυχασμού συντηρείται και συντηρείται σκοπίμως, αφού σε συνδυασμό με τη συζήτηση για άνοιγμα των σχολείων, την άρση απαγόρευσης κυνηγιού και ψαρέματος εντός περιφέρειας, την αρχή των εμβολιασμών, αυτό που προσπαθεί να καταδείξει είναι ότι δεν χρειάζεται ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας εν όψει πιθανού τρίτου κύματος της πανδημίας, δεν χρειάζεται να μειωθούν οι μαθητές ανά τάξη, δεν χρειάζεται να μην στοιβάζονται οι επιβάτες σαν σαρδέλες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και φυσικά δεν χρειάζεται ούτε δώρο να δοθεί στους ήρωες υγειονομικούς ούτε να ενταχθούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Κώστας Β.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ