Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑΙΧΜΗΡΑΤα Χριστούγεννα του κορονοϊού είναι μια ζυγαριά…

Τα Χριστούγεννα του κορονοϊού είναι μια ζυγαριά…

Αυτά τα Χριστούγεννα του κορονοϊού και γενικότερα αυτές οι γιορτές του κορονοϊού είναι μια ζυγαριά που μπορεί να ζυγίσει ταυτόχρονα την ανθρωπιά και τη γαϊδουριά. Αυτές οι γιορτές είναι μια δοκιμασία γενική αλλά και προσωπική. Αυτά τα Χριστούγεννα του κορονοϊού και των απαγορεύσεων είναι μια ζυγαριά και ταυτόχρονα είναι μια απόδειξη όχι για το που πάει η ανθρωπότητα, αλλά για το τι αξίζει γενιά στην ανθρωπότητα και ατομικά στον κάθε άνθρωπο.

Σε τόσο δύσκολες συνθήκες, που ο παγκόσμιος πληθυσμός έχει αφεθεί στο έλεος του κορονοϊού και του Θεού χωρίς επαρκές υγειονομικό προσωπικό και χωρίς ουσιαστικά μέτρα για την επιβίωσή του, έχουν αναχθεί σε ύψιστη πολιτειακή παροχή τα συσσίτια και τα εμβόλια. Σε συνθήκες απαγόρευσης της κυκλοφορίας, τμήματα του παγκόσμιου πληθυσμού ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό. Υπάρχουν όμως και τμήματα του πληθυσμού που ενώ έχουν ρεύμα και νερό, τους τα κόβουν μέσα στην πανδημία γιατί δεν έχουν να τα πληρώσουν.

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι μια μεγάλη ζυγαριά που όχι απλά ζυγίζει συλλογικές και ατομικές συμπεριφορές, αλλά μια ζυγαριά που έχει και ένα ακόμα χαρακτηριστικό αφού γράφει και δεν ξεγράφει, γιατί έχει απεριόριστη μνήμη. Η ζυγαριά των φετινών Χριστουγέννων γράφει την ανθρωπιά, γράφει και τη γαϊδουριά. Όταν περάσει ο κορονοϊός τίποτα δεν θα είναι όπως πριν, γιατί η ζυγαριά των φετινών Χριστουγέννων τελικά δεν μετράει το βάρος μα το μπόι του ανθρώπου!!

Κόυνερ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ