Αθέοι…

0
1
TEST

Καθώς τα θύματα από την πανδημία πληθαίνουν, καθώς ο ιός μεταλλάσσεται και μεταδίδεται πιο εύκολα, καθώς περιμένουν τρίτο σφοδρότερο κύμα της πανδημίας, καθώς σκιά θανάτου πλανάται πάνω από ολόκληρη την οικουμένη, αλλά οι κρατούντες την ίδια στιγμή, αντί να προσλάβουν γιατρούς και νοσηλευτές, κόβουν το ηλεκτρικό ρεύμα από ανήμπορους, στέλνουν δικόγραφα με απειλές κατάσχεσης της περιουσίας του κοσμάκη, κόβουν το νερό από φτωχούς, γελάω πικρά γιατί τους βλέπω ακόμη να σταυροκοπιούνται υποκριτικά, να προσκυνούν τον Χριστό υποκριτικά και να παριστάνουν πως περιμένουν με χαρά τη γέννησή του!

Όχι ότι είχα καμιά αμφιβολία πως αυτοί κανέναν χρόνο δεν περίμεναν να ξεγεννήσουν τον Χριστό παρά μόνο τον ίδιο τον διάολο. Γι’ αυτό, εν μέσω σκιάς θανάτου, έχουν πέσει να φάνε τα σπλάχνα του κοσμάκη, όσα δηλαδή δεν είχαν καταφέρει να φάνε μέχρι τώρα. Βρήκαν ευκαιρία, που ο ιός καλπάζει, να πιούνε όσο αίμα ανθρώπινο δεν είχαν καταφέρει να πιούνε μέχρι τώρα. Ούτε που φοβούνται, ούτε που προσπαθούν να αφουγκραστούν μήπως ακούσουν καλπασμό. Λες και έχουν κάποια βεβαίωση πότε και πώς θα ακουστεί ο καλπασμός! Πώς γίνεται να πιστεύουν στο Θεό και να μην τους περνάει από το μυαλό ότι ένας καβαλάρης έχει κάνει την εμφάνισή του;

Αθέοι. Πάντα τέτοιοι ήταν. Αν δεν ήταν τόσο σίγουροι πως δεν υπάρχει Θεός, τώρα θα ήταν σκεπτικοί αν όχι φοβισμένοι. Δεν πιστεύουν όμως στο Θεό γι’ αυτό συμπεριφέρονται αλαζονικά και ορμάνε να κόψουν τις σάρκες των ανθρώπων σαν σκυλιά λυσσασμένα. Μόνο στο χρήμα και στις τράπεζες πιστεύουν. Το χρήμα είναι ο Θεός τους. Εκείνο αναγνωρίζουν ως Θεό. Το Θεό, αν κατέβαινε αυτοπροσώπως και τους ζητούσε να σταματήσουν το κακό που κάνουν στη γη, θα τον έπαιρναν με τις κλωτσιές αφού πρώτα θα τον φλόμωναν στο δακρυγόνο και θα τον κατάβρεχαν με αντλίες νερού. Μπορεί να τον έχουν πάρει ήδη με τις κλωτσιές! Ποιος ξέρει;! Αθέοι και αθεόφοβοι είναι, ικανοί για όλα είναι. Αθέοι, γιατί άθεοι δεν είναι όσοι δηλώνουν άθεοι. Αθέοι είναι αυτοί που δεν έχουν όσιο και ιερό ή, για να μην τους αδικώ, έχουν όσιο και ιερό μόνο το χρήμα και για το χρήμα μπορούν να κάνουν τα πάντα.

Εφραίμ Σύριος