Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΔωρεάν μαζικό τεστ κορονοϊού στο δήμο Καλαμαριάς!

Δωρεάν μαζικό τεστ κορονοϊού στο δήμο Καλαμαριάς!

Στην Καλαμαριά η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των Δύο Φύλων, Εύα Ντόντη-Μπανιώρα, φρόντισε να καλέσει τον ΕΟΔΥ για να κάνει μαζικά τεστ κορονοϊού και ο ΕΟΔΥ ανταποκρίθηκε. Από σήμερα Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στην περιοχή του Φοίνικα και πραγματοποιεί δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests), μέσω της δράσης Drive-through (μέσα από το αυτοκίνητο) στους πολίτες. Οι πολίτες μπαίνουν στη σειρά με το αυτοκίνητό τους και κάνουν το τεστ, με απόλυτη ασφάλεια δηλαδή και χωρίς κίνδυνο να έρθουν σε επαφή με άλλους και να κολλήσουν. Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί τα τεστ στο συγκεκριμένο σημείο έως και την Πέμπτη, παραμονή Χριστουγέννων.

Στο δικό μας δήμο, στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου η διαδικασία μαζικών rapid tests θεωρείται λαϊκισμός, γιατί κατά τη γνώμη της διοίκησης του δήμου είναι αχρείαστη! Στο δικό μας δήμο η διοίκηση λέει από τα μικρόφωνα του δημοτικού συμβουλίου ότι δεν χρειάζονται προληπτικά τεστ γιατί δεν υπάρχει λογική πίσω από το προληπτικό τεστ και ότι δεν έχει νόημα να κάνουμε προληπτικά τεστ, δεν υπάρχει νόημα να πάμε να εγκαταστήσουμε συνεργείο και να κάνουμε τα rapid test. Στο δικό μας δήμο ακούσαμε ότι αυτό που γίνεται από σήμερα στην Καλαμαριά δεν είναι κάτι ρεαλιστικό που μπορεί να γίνει από την πλευρά του κράτους! Και στην Καλαμαριά τότε πώς γίνεται; Στο δικό μας δήμο ακούσαμε από τη διοίκησή του ότι τα γρήγορα τεστ covid-19 γίνονται για εντυπωσιασμό, είναι παραπανήσια, παράλογα και μπαρουτιές στον αέρα»! Στο δικό μας δήμο έχουμε κακή άποψη για τα rapid tests.

Προφανώς τα γρήγορα τεστ που θα αναλογούσαν στους πολίτες του δήμου μας δεν θα γίνουν και οι κάτοικοι του δήμου μας δεν θα έχουν την ευκαιρία να τα κάνουν γιατί στο δήμο μας η διαδικασία των γρήγορων τεστ θεωρείται από τη διοίκηση λαϊκισμός. Δεν πειράζει. Θα επωφεληθούν οι κάτοικοι άλλων δήμων, που οι διοικήσεις τους δεν θεωρούν λαϊκισμό τα μαζικά τεστ. Τα μαζικά τεστ, που θα μπορούσαν να γίνουν στο δήμο μας, δεν θα γίνουν και θα γίνουν κάπου αλλού, γιατί στο δήμο μας αυτά τα τεστ θεωρούνται αχρείαστα από τη διοίκηση. Στο δήμο μας όποιος έχει συμπτώματα μπορεί να πάει στο Κέντρο Υγείας για να κάνει μοριακό τεστ. Για τη διοίκηση του δήμου αρκεί αυτό. Για τη διοίκηση του δήμου μας η διασπορά μέσω ασυμπτωματικών που μεταφέρουν τον κορονοϊό και μπορούν να εντοπιστούν με τα rapid tests είναι προφανώς ψιλά γράμματα. Στον δήμο μας όσο και να φωνάζουν ο Στεργιάδης, ο Καμαρινός, ο Σούλας, ο Ζυγάς, ο Κοκονάς για προληπτικά τεστ, έστω στις υπηρεσίες του δήμου, δεν εισακούγονται γιατί κανένας τους δεν είναι γιατρός για να ξέρει.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ