Τελευταία

  300 ευρώ πρόστιμο στον Γιάννη Ρίτσο γιατί πάνω του βρέθηκε η «Ρωμιοσύνη»

  12-12-2020

  Την Τετάρτη, κατά την επιστροφή του Γιάννη Ρίτσου από το Κρατικό Νίκαιας διμοιρίες της Δράσης και της ΔΙΑΣ σταμάτησαν το τρόλεϊ. Τους κατέβασαν όλους κάτω για να διαπιστώσουν αν φορούσαν μάσκες και για να ελέγξουν τις ταυτότητες και την απαραίτητη βεβαίωση μετακίνησης. Αφού ο Γιάννης Ρίτσος τους έδειξε ταυτότητα, το σχετικό SMS και τον επίδεσμο στο σημείο της φλεβοκέντησης, εξαιτίας της αιμοδοσίας, τους ζήτησε να τον αφήσουν να γυρίσει σπίτι του. Ο ποιητής της Ρωμιοσύνης, λίγη ώρα πριν, ανταποκρίθηκε στην έκκληση για αίμα.

  Τους εξόργισε ένα μήνυμα που ήταν γραμμένο στη μάσκα του: «Αυτά τα πρόσωπα δεν βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο». Άρχισαν σωματικό έλεγχο, ψάξανε την τσάντα του σπιθαμή προς σπιθαμή χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο υγειονομικής προστασίας.

  Μάλιστα άρχισαν και τις ειρωνείες και του έλεγαν ότι και αυτοί δίνουν αίμα και παίρνουν πάντα χαρτί. Όμως ο ποιητής δεν πήρε ποτέ χαρτί ότι έδωσε αίμα, γιατί ο ποιητής δεν θα έπαιρνε άδεια από τη δουλειά του εξαιτίας αυτού του χαρτιού.

  Το βασικό ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος του ποιητή είναι ότι στο ψάξιμο της τσάντας του οι χωροφύλακες βρήκαν ένα αντίγραφο από τη «Ρωμιοσύνη»! Και άρχισαν τις ειρωνείες και του έλεγαν ότι στο νοσοκομείο δεν χρειάζεται να πηγαίνεις με τέτοια πράγματα.

  Αφού του έκοψαν το πρόστιμο δεν τον άφησαν να φύγει. Τον άφησαν να φύγει μια ώρα μετά αφού περίμενε όρθιος, χωρίς κάποια εξήγηση.

  Αφού μετά από έντονες διαμαρτυρίες σηκώθηκε και έφυγε, πήγε αμέσως στο νοσοκομείο, βρήκε τον διευθυντή της αιμοδοσίας, ο οποίος πήρε τηλέφωνο την υπηρεσία της ένστασης και εκεί ο αρμόδιος απαντούσε άλλα ντ’ άλλων. Και προφανώς δεν ακύρωσε το πρόστιμο. Του φάνηκε παράλογο μάλιστα που επιβλήθηκε στον Ρίτσο πρόστιμο μόνο 300 ευρώ, ενώ θα έπρεπε να του επιβληθεί πολύ μεγαλύτερο, αφού πήγε να δώσει αίμα για να μολύνει με αυτό τους ευυπόληπτους πολίτες και αφού ήδη είχε μολύνει εκατομμύρια ανθρώπων με τη «Ρωμιοσύνη».

  Λίγες ώρες αργότερα το πρόστιμο ακύρωσε η ντροπή, η οποία ντράπηκε γιατί δεν ντράπηκαν οι χωροφύλακες και ο υπουργός τους που έκοψαν πρόστιμο στον ποιητή της Ρωμιοσύνης!!

  Σ. Σηρούς

  You must be logged in to post a comment Login