Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑ«Όχι στην ηλεκτρονική ψηφοφορία - Παράταση της  θητείας των μελών των υπηρεσιακών...

«Όχι στην ηλεκτρονική ψηφοφορία – Παράταση της  θητείας των μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων»

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης:

«Συναδέλφισσες-συνάδελφοι

Την ώρα που η πανδημία καλπάζει, που το σύστημα υγείας-με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων-βρίσκεται πολύ πέρα από τα όριά του, την ώρα που μετράμε δεκάδες νεκρούς κάθε μέρα, η κυβέρνηση επιμένει στη διενέργεια των εκλογών στις 15 Δεκεμβρίου για τους εκπρόσωπους των εργαζομένων στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Είναι τουλάχιστον τραγελαφικό, ενώ πολλοί συνάδελφοί μας έχουν νοσήσει -κάποιοι κιόλας βρίσκονται στα νοσοκομεία- ενώ βρισκόμαστε σε καθεστώς καραντίνας, ενώ υπάρχουν άδειες ειδικού σκοπού και οι υπηρεσίες υπολειτουργούν, το Υπουργείο να εμμένει στη διεξαγωγή των εκλογών.

Εμείς, ως Σύλλογος, έχουμε χρόνια τώρα μια ξεκάθαρη θέση ότι οι εκλογές πρέπει να είναι μια μαζική διαδικασία, ζωντανή, με συμμετοχή των εργαζομένων. Γι’ αυτό το λόγο ξεκαθαρίζουμε ότι και η ηλεκτρονική ψηφοφορία, που είναι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, και βρίσκεται στο νέο αντεργατικό, “συνδικαλιστικό” νομοσχέδιο, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Προάγει την κατάργηση της μυστικότητας της ψήφου, τον κρατικό έλεγχο και τη νοθεία, “δημιουργεί” σωματεία-σφραγίδες και απομονώνει τους εργαζόμενους από τα σωματεία.

Με αυτά τα δεδομένα ΑΠΑΙΤΟΎΜΕ την αναβολή των εκλογών μέχρι να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες διεξαγωγής τους, καθώς και την παράταση της θητείας των αιρετών μελών των Υπηρεσιακών και Πειθαρχικών Συμβουλίων, ώστε να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα η λειτουργία τους.

Κάνουμε σαφές και καλούμε όλες τις παρατάξεις ότι αν δεν αναβληθούν επίσημα οι εκλογές, θα αναλάβουμε δράση για να αναβληθούν στην πράξη.

Η κυβέρνηση μπορεί να βάζει στο ζύγι την υγεία, την ανθρώπινη ζωή, με το κόστος, το όφελος, να λέει χωρίς ντροπή “αν υπάρχουν περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε περισσότερους θανάτους(!!)”. Τους γυρίζουμε την πλάτη συνάδελφοι. Οι εργαζόμενοι και τα ταξικά σωματεία, σ’ όλες τις δράσεις τους, προτάσσουν την υγεία του λαού τηρώντας ευλαβικά όλα τα μέσα προστασίας, σε αντίθεση με το κράτος που προωθεί τον συνωστισμό (βλέπε αστυνομικές δυνάμεις στην επέτειο για το Πολυτεχνείο) και την έλλειψη μέτρων προστασίας.

Δε συναινούμε στις εκλογές-παρωδία που θέλει να στήσει η κυβέρνηση. Λέμε όχι στην ηλεκτρονική ψηφοφορία. Παράταση της  θητείας των μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ