Τελευταία

  «Στο πλάι των ΕΛΠΕ η στάση της διοίκησης του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου»

  08-12-2020

  Την παρακάτω ενημέρωση προς τους κατοίκους του δήμου εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Κορδελιού Εύοσμου σχετικά με την ρύπανση δυσοσμία στην περιοχή:

  «Εγκληματικές καθυστερήσεις, προσπάθεια εφησυχασμού και απουσία ουσιαστικών απαντήσεων, στα αιτήματα και τις ανάγκες του  λαού της περιοχής, παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής της ΜΕΘ για την ατμοσφαιρική ρύπανση και δυσοσμία στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

  Σε επιχείρηση ωραιοποίησης της κατάστασης, εφησυχασμού και αντιστροφής της πραγματικότητας,  για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της δυσοσμίας στην Δυτική Θεσσαλονίκη, εξελίχθηκε η συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης. Με αφορμή την καθυστερημένη ενημέρωση, για την εξέλιξη των μέτρων που όφειλαν να έχουν λάβει τα ΕΛΠΕ (2 χρόνια μετά την απόδειξη της ευθύνης τους και ένα μετά τα σχετικά επανειλημμένα αιτήματα της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο Περιφερειακό Συμβούλιο) ώστε κάτι να έχουν να παρουσιάσουν, έγινε μια προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι εγκληματικές καθυστερήσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ παράλληλα έμειναν και αναπάντητα ερωτήματα.

   Το περιβαλλοντικό έγκλημα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του ομίλου των  ΕΛΠΕ για την εξασφάλιση των κερδών του και συντελείται με την ανοχή διαδοχικών κυβερνήσεων και της διοίκησης της ΠΚΜ και του Δήμου.

  Από κοντά και στο πλάι των ΕΛΠΕ, η στάση της διοίκησης του Δήμου μας και του ίδιου του  Δημάρχου που για άλλη μια φορά θεωρεί ότι υπάρχει απλά μια παρεξήγηση ανάμεσα στους κάτοικους και στα ΕΛΠΕ που μπορεί να λυθεί με διάλογο!!!!

  Ταυτόχρονα μόνο προκλητική είναι η πρόταση του Δημάρχου να καλέσει  τους επικεφαλής και τους δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων να επισκεφτούν όλοι μαζί τα ΕΛΠΕ, συνοδευόμενοι από ειδικούς, για να δούνε αν έχουν προχωρήσει τα μέτρα περιορισμού της δυσοσμίας. Την ώρα που “συνόδευε” τον Πρωθυπουργό στο Κέντρο Υγείας Εύοσμου χωρίς να πει κουβέντα για την κατάσταση με την πανδημία στην περιοχή μας και “καλωσόρισε”  την Υπουργό παιδείας  στον Δήμο με το μεγαλύτερο πρόβλημα στην σχολική στέγη …επιλεκτικά θυμάται την αντιπολίτευση  να “ελέγξουμε” τα ΕΛΠΕ

  Είναι χαρακτηριστική και η πρόταση του Δημάρχου να αρθεί η απόφαση του ΔΣ για τις χορηγίες από τα ΕΛΠΕ και δείχνει ότι σκοπός του δεν είναι να λύσει το πρόβλημα αλλά να συμβιβαστεί με αυτό.

  Αυτό που περιμένουν οι δημότες είναι ο περιορισμός της δυσοσμίας. Αυτός ο περιορισμός δεν επιτυγχάνεται με περιηγήσεις. Είναι ανάγκη να παρθούν τα μέτρα που διεκδικούν οι Σύλλογοι, τα Σωματεία, οι φορείς που συσπειρώνονται  στο Συντονιστικό Φορέων ενάντια στη ∆υσοσµία και τη Ρύπανση από τα ΕΛ.ΠΕ.

  Οι δημοτικοί σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” θα μπουν μπροστά σε αυτή τη μάχη, ενισχύοντας με όλες τους τις δυνάμεις το λαό που διεκδικεί  τα αυτονόητα, το δικαίωμα στην υγεία και τη ζωή του, την υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων.

  Σε αυτή τη μάχη θα σημαδεύουν τον πραγματικό αντίπαλο και με το βλέμμα στραμμένο μπροστά. Στις απαραίτητες ριζικές αλλαγές για να απαλλαγούμε από το δρόμο ανάπτυξης που κυνηγώντας το κέρδος εξαθλιώνει το λαό, διακινδυνεύει την υγεία του και καταστρέφει το περιβάλλον. Για να ανοίξει ο άλλος δρόμος, με το λαό στο τιμόνι της εξουσίας  και τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια του, με ενεργειακό σχεδιασμό χωρίς ενεργειακή φτώχεια και καταστροφή του περιβάλλοντος, που θα εξασφαλίζει τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, την προστασία εργαζομένων και κατοίκων από ρύπανση και το κίνδυνο μεγάλης έκτασης ατυχημάτων».     

  You must be logged in to post a comment Login