Τελευταία

  Δηλώνω εθελοντής ΜΑΤ!

  06-12-2020

  Επειδή θαυμάζω όλους αυτούς τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που δηλώνουν εθελοντές λόγω covid-19 και επειδή δεν θα ήθελα σε καμιά περίπτωση να φανεί ότι εγώ δεν έχω κάτι από τον αλτρουϊσμό και την αυτοθυσία τους, αλλά επειδή δεν είμαι γιατρός ή νοσηλευτής ή μαία, δηλώνω εθελοντής τραυματιοφορέας ή καθαριστής στα νοσοκομεία και στις υπόλοιπες δομές υγείας. Μπορώ επίσης, αν θέλει ο κράτος, να δηλώσω εθελοντής παιδαγωγός κι αυτό επειδή ο κράτος ισχυρίστηκε ότι δεν αύξησε τις αίθουσες και δεν μείωσε τον αριθμό των μαθητών σ’ αυτές, προκειμένου να περιορίσει την πανδημία από τη «σαρδελοποίηση» των παιδιών, γιατί οι παιδαγωγοί κοστίζουμε ακριβά. Ε εγώ θα πάω εθελοντής παιδαγωγός και καλώ και τους άλλους συναδέλφους να κάνουν το ίδιο για όσον καιρό μας χρειάζεται ο κράτος.

  Αλλά σε τελική ανάλυση ας με χρησιμοποιήσει όπως θέλει ο κράτος σε τέτοιες δύσκολες στιγμές. Αν θέλει ας με χρησιμοποιήσει εθελοντικά για να κόβω το ρεύμα ή το νερό ή το τηλέφωνο αυτών που δεν πληρώνουν, ώστε να μην πληρώνει συνεργεία να τα κόβουν. Σε καιρό πανδημίας ο κράτος χρειάζεται να κάνει οικονομία κι όχι να πληρώνει συνεργεία. Το τηλέφωνο δεν χρειάζεται βέβαια να το κόψω εγώ, αφού μέσα στη δεύτερη καραντίνα της πανδημίας το κόβουν οι καλές εταιρείες από το κέντρο, πράγμα που στην πρώτη καραντίνα απέφυγαν να κάνουν. Αλλά είναι δικαίωμά τους. Καλά κάνουν. Αν θέλει ο κράτος ας με στείλει να κατασχέσω εθελοντικά, εν μέσω πανδημίας, τα σπίτια αυτών που χρωστούν γιατί είναι ανεπανόρθωτη η ζημία των τραπεζών εξαιτίας της αναμονής προκειμένου να κάνουν κατασχέσεις.

  Τέλος πάντων εγώ είμαι διατεθειμένος να συνδράμω το κράτος σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές. Για παράδειγμα μπορώ επίσης να το συνδράμω και σαν εθελοντής ΜΑΤ σήμερα που διάφοροι παραβατικοί θα βγουν για να τιμήσουνε τη μνήμη του Γρηγορόπουλου, όπως βγήκαν να τιμήσουν το Πολυτεχνείο. Σε συνθήκες πανδημίας, που το κράτος έχει καταστραφεί οικονομικά και έχει ανάγκη και την τελευταία δεκάρα, δεν είναι δυνατόν να προσλαμβάνει αστυφύλακες για να εφαρμόσουν τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας. Προσφέρομαι εγώ ως εθελοντής ΜΑΤ να τις εφαρμόσω.

  Δεν θα ήθελα ποτέ η χώρα μου να καταντήσει σαν τη Γαλλία, όπου εν μέσω πανδημίας οι Γάλλοι βγαίνουν στους δρόμους και συγκρούονται με την αστυνομία γιατί λένε ότι βρήκε η κυβέρνηση ευκαιρία λόγω του covid-19 και περνάει νόμους για να καταπατήσει τις ελευθερίες τους και τα δημοκρατικά τους δικαιώματα. Και τι παρουσιάζουν οι αθεόφοβοι Γάλλοι ως καταπάτηση των ελευθεριών και των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων; Το ότι θα τιμωρούνται όσοι βιντεοσκοπούν τα όργανα της τάξης την ώρα που κακοποιούν κάποιον πολίτη! Δεν έχουν καταλάβει οι άχρηστοι οι Γάλλοι ότι αυτή είναι η δουλειά των οργάνων της τάξης και ότι οι φύλακες του νόμου είναι το κράτος. Αλλά αυτό που να το καταλάβουν οι Γάλλοι, που όταν οι δικοί μας πρόγονοι φιλοσοφούσαν, οι δικοί τους πηδούσαν από δέντρο σε δέντρο.

  Δηλώνω εθελοντής ΜΑΤ λοιπόν ώστε μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες πανδημίας να μην πάει πίσω η ανθρώπινη σκέψη και να μην καταντήσει σαν αυτή των Γάλλων. Εθελοντής ΜΑΤ ώστε σε συνθήκες πανδημίας να κρατήσουμε ψηλά τις πανανθρώπινες αξίες του νόμου, της τάξης και της καταστολής, αξίες από τις οποίες εμπνεύστηκαν οι σπουδαιότεροι συγγραφείς και καλλιτέχνες αυτού του τόπου αλλά και ολόκληρης της υδρογείου, γράφοντας αριστουργήματα. Εθελοντής ΜΑΤ ώστε η Ελληνική κυβέρνηση, ακολουθώντας τα σωστά βήματα της Γαλλικής κυβέρνησης, να απαγορεύσει με βαρύτατα πρόστιμα και ποινές την κινηματογράφηση των οργάνων της τάξης κατά την ώρα του ιερού καθήκοντος, ώστε απερίσπαστα τα όργανα να επικεντρώνονται στο έργο τους χωρίς παρατράγουδα όπως αυτά των υποθέσεων Ζακ και Ινδαρέ.

  Ραφαήλ Βασιλειάδης

  You must be logged in to post a comment Login