Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΟ Δήμος Κορδελιού Ευόσμου συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των...

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες

Είκοσι οκτώ χρόνια πέρασαν από την 3η Δεκεμβρίου του  1992, ημέρα την οποία  όρισε  ο ΟΗΕ, ως  Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία,  υιοθετώντας  τα Προγράμματα Δράσης για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες καθώς και τα προγράμματα ενημέρωσης και αφύπνισης της κοινωνίας. 
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι στον πλανήτη, μεταξύ αυτών πάνω από 100 εκατομμύρια παιδιά, ζουν με κάποιο είδος αναπηρίας, ενώ περισσότερα από 80 εκατομμύρια άτομα στην Ευρωπαϊκή Ενώσει και περίπου 1 εκατομμύριο στην Ελλάδα έχουν κάποιο είδος αναπηρίας. 

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου με στόχο να συμβάλλει στην  βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες και τον προβληματισμό των πολιτών, διά

της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού , ανεβάζει  το 4ο  spot στην ιστοσελίδα του Δήμου και στα social media, στέλνοντας προς όλους το μήνυμα ότι η Αναπηρία δεν είναι  επιλογή, κι επειδή ανά πάσα στιγμή ο καθένας μας μπορεί να κληθεί να την αντιμετωπίσει, για αυτό και μας αφορά όλους. 

«Η  Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε για να μας θυμίζει ότι σε μια πολιτισμένη κοινωνία οι άνθρωποι με αναπηρίες είναι ισότιμα μέλη και έχουν ίσες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση, στην εργασία, στη διασκέδαση, στον αθλητισμό, στη ζωή. Από την αρχαιότητα η αναπηρία καθιστούσε ένα άτομο κατώτερο και δυστυχώς αυτή η αντίληψη δεν έχει εξαλειφθεί. Η αναπηρία αποτελεί έως και σήμερα για κάποιους στη χώρα μας ταμπού, το οποίο μεταφράζεται σε εγκλεισμό και απομόνωση των αναπήρων είτε αυτοβούλως είτε από τους ανθρώπους που τους φροντίζουν. Την ώρα που στον υπόλοιπο πλανήτη έχουν γίνει άλματα προς την αποκατάσταση της ισότητας, δυστυχώς εδώ αρνούμαστε και το πρώτο βήμα, το οποίο είναι η ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους δημόσιους και μη χώρους. Αυτή είναι η βασική κατεύθυνση στην οποία προσανατολίζεται ο Δήμος μας. Τα άτομα με αναπηρία να μην συναντούν επιπλέον εμπόδια από αυτά που ήδη αντιμετωπίζουν» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός.

«Επειδή ο δείκτης Πολιτισμού μιας κοινωνίας αποτυπώνεται στη ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία αλλά και  στην συνεργασία των τοπικών φορέων που δημιουργούν στα όρια της, για αυτό και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού για την παραγωγή του 4ου spot,  συνεργάσθηκε άριστα  και ευχαριστεί από καρδιάς, το τοπικό 9ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Ευόσμου,  και πολύ περισσότερο τον αγαπημένο, γνωστό συγγραφέα και ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ΑμεΑ , Δημήτρη Αντωνίου, καθώς και τον Κώστα Αμαραντιδη για την απόδοση στην ελληνική νοηματική γλώσσα προκειμένου όλοι μαζί να στείλουν σε όλους το μήνυμα της ισότητας, του σεβασμού και της αποδοχής της διαφορετικότητας, για ένα καλύτερο κόσμο για όλους, χωρίς ταμπού, προκαταλήψεις και κυρίως εμπόδια προσβασιμότητας» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αθηνά Παμπουκίδου. 

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ