Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Αρνήθηκαν να μειώσουν τα δημοτικά τέλη σε περίοδο πανδημίας!! Αυτό είναι το...

«Αρνήθηκαν να μειώσουν τα δημοτικά τέλη σε περίοδο πανδημίας!! Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της “Νέας Πνοής” των Μανδαλιανού-Σωτηράκη-Λαφαζανίδη»

Την παρακάτω σκληρή ανακοίνωση με τίτλο «Αρνήθηκαν να μειώσουν τα δημοτικά τέλη σε περίοδο πανδημίας!! Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της “Νέας Πνοής” των Μανδαλιανού-Σωτηράκη-Λαφαζανίδη» εξέδωσε η παράταξη του Γιάννη Καμαρινού:

«Φοράνε τις μάσκες της πανδημίας για να προστατέψουν μόνο τους εαυτούς τους. Αλλά από την διαχείριση της κρίσης αυτής, φαίνεται ότι τις φοράνε για να κρύψουν την ντροπή του προσώπου τους, αν έχουν έστω και ελάχιστο αίσθημα ντροπής!!

Στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η παράταξη μας “Ξεκινάμε από την Αρχή”, αισθανόμενη την οικονομική πίεση που βιώνουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις του δήμου μας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όπου χάθηκαν δουλειές και κινδυνεύουν να κλείσουν επιχειρήσεις επειδή τα βάρη γίνονται δυσβάστακτα, πρότεινε:

  1. Την πλήρη απαλλαγή των δημοτικών τελών για όλες τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου όσο καιρό πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού.
  2. Την μείωση των ανταποδοτικών τελών κατά 20% στις δύο ζώνες του δήμου μας.
  3. Την απαλλαγή των προσαυξήσεων που βεβαιώθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας, για όλους τους δημότες και τις επιχειρήσεις για τα χρέη που έχουν στον δήμο μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία και τους υπολογισμούς της παράταξης μας, όλο αυτό το κόστος για τον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου δεν είναι παραπάνω από 1,5 εκατομμύρια ευρώ, κόστος ασήμαντο για τον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Βόρειας Ελλάδας.

Κόστος που πολύ απλά θα μπορούσε να καλυφθεί από τα αποθεματικά του δήμου, εφόσον η δημοτική αρχή μιλάει για νοικοκύρεμα των οικονομικών, αλλά και από τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία από την διευθέτηση των αυθαιρέτων.

Δυστυχώς η “Νέα Πνοή” των Μανδαλιανού-Σωτηράκη-Λαφαζανίδη δεν καταλαβαίνει από τέτοια. Στα παχιά προεκλογικά λόγια ήταν πρώτοι, αλλά στις πράξεις τώρα αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Οι χειρότεροι στην ιστορία του δήμου μας!!

Δεν αναλογίζονται και δεν τους νοιάζει η ανακούφιση που θα ζήσουν οι ήδη ταλαιπωρημένες οικογένειες και επιχειρήσεις από την πρωτόγνωρη κρίση της πανδημίας.

Με απόλυτη ψυχρότητα και με ομόφωνη απόφαση επί των παρόντων δημοτικών συμβούλων, με ψήφους 16, δηλαδή, 15 ψήφοι όσοι είναι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας της “Νέας Πνοής” και με την ψήφο ενός εκλεγμένου από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπαν ΟΧΙ στην πρόταση μας.

Άξιοι!! Να τους χαίρονται οι ελάχιστοι που έμειναν και τους υποστηρίζουν ακόμα!!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ