Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟ δήμος δεν θα πληρώσει αναδρομικά ενοίκιο για κτίρια που έχτισε ο...

Ο δήμος δεν θα πληρώσει αναδρομικά ενοίκιο για κτίρια που έχτισε ο ίδιος!

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου στις 18 Νοεμβρίου 2020, ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο, έπειτα από ερωτήσεις της αντιπολίτευσης, ότι η διοίκηση του δήμου έχει σκοπό να πληρώσει ενοίκιο για τη στέγαση δημοτικών υπηρεσιών στα κτίρια του Θεματικού Ευρυζωνικού Πάρκου Νεολαίας (ΘΕΠΑΝ), τα οποία έχτισε ο ίδιος ο ίδιος ο δήμος!

Γιατί να πληρώσει όμως ο δήμος ενοίκιο και σε ποιον; Η διοίκηση του δήμου θέλει να καταβάλει ενοίκιο στην Εκκλησία γιατί ο χώρος του ΘΕΠΑΝ ανήκε σ’ αυτήν, αλλά ο πρώην δήμος Ελευθερίου Κορδελιού τον θεωρούσε δικό του και έχτιζε με λεφτά των δημοτών κτίρια μέσα σ’ αυτόν! Αργότερα, την εποχή του κτηματολογίου όταν και η Εκκλησία κατέθεσε χαρτιά για το συγκεκριμένο χώρο, ο δήμος δεν διεκδίκησε τον χώρο!

Αφού λοιπόν ο δήμος δεν διεκδίκησε τον χώρο στον οποίο έχτισε μέσα δημοτικά κτίρια, έρχεται η σημερινή διοίκηση να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο ότι προτίθεται να πληρώσει ενοίκιο για το ΘΕΠΑΝ! Όμως δεν θα πληρώσει αναδρομικά ενοίκια 10 χρόνων μετά την παρέμβαση του δημάρχου!

Αυτό ακριβώς που διαβάσατε. Ο δήμαρχος ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ότι η Εκκλησία διεκδικούσε και αναδρομικά ενοίκια 10 χρόνων, αλλά με τη δική του παρέμβαση και στάση αυτά τελικά δεν θα πληρωθούν! Ο δήμαρχος ουσιαστικά είπε στο δημοτικό συμβούλιο ότι οι δημότες θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι και χαρούμενοι γιατί θα πληρώνουν από εδώ και πέρα ενοίκιο για κτίρια που χτίστηκαν με δικά τους χρήματα, αλλά δεν θα πληρώσουν αναδρομικά ενοίκια δέκα χρόνων!

Κρίμα που βρισκόμαστε εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και δεν μπορούμε να βγούμε έξω να γιορτάσουμε το γεγονός!

Κώστας Καρακώστας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ