Τελευταία

  Δεν θα γίνουν παρατάξεις και κάτοικοι ελεγκτές των μέτρων που λαμβάνονται για τη δυσοσμία

  01-12-2020

  Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου αλλά και κατά την παρέμβασή του στην τηλεδιάσκεψη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη δυσοσμία την περασμένη Τετάρτη, κάλεσε τους επικεφαλής και τους δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων να επισκεφτούν όλοι μαζί τα ΕΛΠΕ, συνοδευόμενοι από ειδικούς, για να δούνε αν έχουν προχωρήσει τα μέτρα περιορισμού της δυσοσμίας.

  Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου είναι ο Κλεάνθης Μανδαλιανός και διοίκηση είναι η παράταξή του. Είναι παράδοξο από τη μια το γεγονός ότι ο κύριος Μανδαλιανός υποδέχεται στον δήμο τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Υγείας, την υπουργό Παιδείας κρυφά από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και από την άλλη το γεγονός ότι θέλει να πάρει την αντιπολίτευση και να την πάει για περιήγηση στα ΕΛΠΕ! Είναι περίεργο που ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου θυμάται την αντιπολίτευση όποτε θέλει.

  Τι δουλειά όμως έχει η αντιπολίτευση να επισκεφτεί τα ΕΛΠΕ; Για ποιον λόγο; Για να δει κάποια έργα που θα της δείξουν; Και μετά; Τις ημέρες που η δυσοσμία θα είναι έντονη, θα πρέπει να βγαίνει η αντιπολίτευση, αντάμα με τον δήμαρχο, να καθησυχάζει τους κατοίκους και να τους λέει ότι το 2023 μπορεί και να λυθεί το πρόβλημα; Είναι δουλειά της αντιπολίτευσης να πάει να ελέγξει τα έργα που έχουν κάνει ή που δεν έχουν κάνει τα ΕΛΠΕ στην κατεύθυνση περιορισμού της δυσοσμίας; Δουλειά της αντιπολίτευσης του δήμου είναι να ελέγχει τη διοίκηση του δήμου και τον δήμαρχο. Αυτή είναι η δουλειά της αντιπολίτευσης.

  Ας κάνει λοιπόν ότι νομίζει ο δήμαρχος προκειμένου να περιοριστεί η δυσοσμία και προκειμένου να μετριέται καθημερινά η ατμοσφαιρική ρύπανση από τον σταθμό μέτρησης αιωρούμενων μικροσωματιδίων στο Κορδελιό. Ας φροντίσει να λειτουργήσουν άμεσα στο δήμο κι άλλος ή κι άλλοι σταθμοί μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Με τέτοιες εξαγγελίες ως σημαία κατάφερε και εξελέγη δήμαρχος.

  Αυτό που περιμένουν οι δημότες και προφανώς η αντιπολίτευση είναι ο περιορισμός της δυσοσμίας. Αυτός ο περιορισμός δεν επιτυγχάνεται με περιηγήσεις. Είναι κάτι αντικειμενικό. Όταν θα παρθούν τα μέτρα που πρέπει να παρθούν, θα πάψει να μυρίζει και το γεγονός αυτό θα είναι αδιάψευστος μάρτυρας ότι έγιναν τα έργα που έπρεπε να γίνουν. Όλα τα υπόλοιπα περί επισκέψεων και περί δημιουργίας επιτροπών κατοίκων που θα ελέγχουν την πρόοδο των έργων περιορισμού της δυσοσμίας, είναι για να πάνε το πρόβλημα ακόμα πιο μακριά χρονικά και αυτό είναι απαράδεκτο γιατί έχουν ήδη περάσει πάρα πολλά χρόνια με τους κατοίκους να ζουν κάτω από συνθήκες δυσοσμίας.

  Κιμ. Ο.

  You must be logged in to post a comment Login