Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΑιμοδοσία για μία εβδομάδα στο Α΄ ΚΑΠΗ Ευόσμου

Αιμοδοσία για μία εβδομάδα στο Α΄ ΚΑΠΗ Ευόσμου

Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου μετατρέπει για μια εβδομάδα το Α΄ ΚΑΠΗ Ευόσμου σε αίθουσα αιμοδοσίας, στηρίζοντας έμπρακτα τον εθελοντισμό
Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας και της προσφοράς στον άνθρωπο, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», μετατρέποντας για μια εβδομάδα τον χώρο του Α΄ ΚΑΠΗ Ευόσμου (οδός Αγίου Αθανασίου 34 & Κολοκοτρώνη) σε αίθουσα αιμοδοσίας, στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το οξύ πρόβλημα έλλειψης αίματος, που οφείλεται και στη μη προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών στο νοσοκομείο για αιμοδοσία, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ανάλογη δράση του Δήμου με το Νοσοκομείο «Παπανικολάου» πραγματοποιήθηκε και τον περασμένο Μάρτιο και στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, με τους πολίτες του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα, δείχνοντας την κοινωνική τους αλληλεγγύη.
«Η εθελοντική αιμοδοσία συνιστά προσφορά αγάπης και δώρο ζωής, απαιτεί ελάχιστο χρόνο και αποτελεί πράξη ύψιστης αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο», επισήμανε ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, ενόψει της αιμοδοσίας, η έναρξη της οποίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 στο χώρο του Α΄ ΚΑΠΗ και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου.
Σημειώνεται ότι σε όλες τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων αλλά και στα κινητά συνεργεία αιμοδοσιών, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού και προστασίας της υγείας των αιμοδοτών.
Τα ωράρια αιμοληψιών είναι:
• Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 12:00–19:00.
• Σάββατο – Κυριακή: 08:30–14:30.
• ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2310769624. 2310757377.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ