Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑΙΧΜΗΡΑΟ εθελοντισμός υγειονομικών δεν λύνει το πρόβλημα…

Ο εθελοντισμός υγειονομικών δεν λύνει το πρόβλημα…

Συγχαρητήρια στις εθελόντριες νοσηλεύτριες που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από άλλα μέρη της Ελλάδος και τις ευχαριστούμε πολύ. Δυστυχώς όμως δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα, πράγμα που το ξέρουν και οι ίδιες. Το πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να λυθεί εάν η κυβέρνηση είχε ανοίξει το Λοιμωδών, το Παναγία, το παλιό 424, το νοσοκομείο στη «Φράγκων». Δεν τα άνοιξε όμως γιατί όλο το καλοκαίρι κραύγαζε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ασύμφορο για την οικονομία. Περάσαμε όλο το καλοκαίρι ακούγοντας την κυβέρνηση να χλευάζει όσους ζητούσαν προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία και Μεταφορές, γιατί δεν υπήρχαν λεφτά! Κι όμως λεφτά υπάρχουν. Ας πάρει η κυβέρνηση ένα μικρό μέρος από τα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ που έκλεψαν οι λεφτάδες από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, από τον κόπο δηλαδή των ασφαλισμένων.

Τώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τον πατριωτισμό και το φιλότιμο μερικών νοσηλευτριών. Δυστυχώς όμως οι 30.000 οργανικές θέσεις υγειονομικών που είναι ακάλυπτες πανελληνίως, δεν καλύπτονται με τη μετάβαση 10 νοσηλευτριών από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη. Θα προτιμούσα το υπάρχον υγειονομικό προσωπικό να έδινε τη μάχη ώστε να μην κλείσουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν την προηγούμενη δεκαετία, να έδινε τη μάχη να ξανανοίξουν κάποια από αυτά φέτος το καλοκαίρι, να έδινε τη μάχη προκειμένου να στελεχωθεί το σύστημα Υγείας, ώστε και να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία και ώστε να μην χρειάζεται να ταλαιπωρούνται κάποιοι νοσηλευτές μεταφερόμενοι από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη, χωρίς ουσιαστικά να λύνουν και κανένα πρόβλημα.

Το τηλεοπτικό σόου του πρωθυπουργού στην πλάτη των νοσηλευτριών, που εθελοντικά έφτασαν στη Θεσσαλονίκη, προκαλεί αλγεινή εντύπωση. Ο πρωθυπουργός ας αφήσει τις εξυπνάδες περί πατριωτισμού των νοσηλευτριών και εκτός του να προσλάβει υγειονομικό προσωπικό, ας δώσει στους υγειονομικούς δώρο Χριστουγέννων. Ο Έλληνας έχει παρεξηγηθεί και από τον πρωθυπουργό και από τους ομοίους του. Το ότι ο Έλληνας πατριωτικά και με φιλότιμο κάνει το καθήκον του, δεν σημαίνει ότι δίνει το δικαίωμα στον κάθε Μητσοτάκη να τον περάσει για κορόιδο, για να μην χρησιμοποιήσω την πιο κατάλληλη λέξη που αρχίζει από «μ» και τελειώνει σε «α». Ας αφήσει τα σάπια περί πατριωτισμού των νοσηλευτριών ο Μητσοτάκης και όλοι εκείνοι που το προηγούμενο διάστημα φόρτωσαν τον Ελληνικό λαό με μνημόνια, χαρακτηρίζοντάς τον «κλέφτη» με εκείνην την αθλιότητα του «μαζί τα φάγαμε».

Οι νοσηλεύτριες από την Κρήτη έχουν και φιλότιμο και πατριωτισμό και αλληλεγγύη, όπως έχει και το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού και το έχει αποδείξει αυτό. Ας αφήσει όμως ο Μητσοτάκης των πατριωτισμό των νοσηλευτριών από την Κρήτη και ας δείξει τον δικό του. Εκτός αν ο δικός του πατριωτισμός εξαντλείται στο να μετατρέπει το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε σύστημα μια νόσου και να το χρεώνει στην ατομική ευθύνη, να ανοίγει ανεξέλεγκτα τα σύνορα στους τουρίστες και να το χρεώνει στην Ελληνική νεολαία, να στοιβάζει τους επιβάτες σαν σαρδέλες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να το χρεώνει στη συγκέντρωση έξω από το εφετείο, να στοιβάζει τους μαθητές στις τάξεις και να το χρεώνει στις συγκεντρώσεις του Πολυτεχνείου, να στοιβάζει τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς και να το φορτώνει στον ίδιο τον Θεό, γιατί ακούσαμε από τον αντιπρόεδρό του να χαρακτηρίζει φυσικό φαινόμενο τον κορονοϊό ωσάν να πρόκειται για σεισμό!

Μιλώντας ο Μητσοτάκης στις εθελόντριες νοσηλεύτριες για πατριωτισμό, μου θύμισε την έκθεση περί του πατριωτισμού των Ελλήνων στην ταινία «Μάθε παιδί μου γράμματα». Πατριωτισμός για τον Μητσοτάκη είναι να κάνει θυσίες ο Ελληνικός λαός και από τις θυσίες αυτές να μην έχει καμία αξίωση να πάρει ούτε ένα μικρό κομματάκι. Πατριώτης για τον Μητσοτάκη είναι εκείνος ο λαϊκός που θυσιάζεται για να καρπωθούν τη θυσία του εκατό Έλληνες μεγαλοκαρχαρίες.

Νάβις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ