Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τι γίνεται με το ΘΕΠΑΝ;

Τι γίνεται με το Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας (ΘΕΠΑΝ) το οποίο πολύ έχει απασχολήσει τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου; Το ΘΕΠΑΝ είναι τα παλιά νεκροταφεία του Κορδελιού ακριβώς στην είσοδο του Κορδελιού για κάποιον που κινείται προς αυτό από τον Εύοσμο και από την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και ακριβώς απέναντι από τη μάντρα του υποσταθμού της ΔΕΗ. Στο συγκεκριμένο χώρο χτίστηκαν κτίρια με λεφτά του δήμου Ελευθερίου Κορδελιού, αλλά στο κτηματολόγιο το δήλωσε η Εκκλησία γιατί άνηκε σ’ εκείνην! Το ποιος έφταιγε που ο δήμος επένδυσε σε οικόπεδο που δεν του άνηκε είναι άλλη κουβέντα.

Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου είχαν μείνει σε μια συζήτηση σύμφωνα με την οποία υπήρχε σκέψη να δοθεί ενοίκιο στην Εκκλησία για το ΘΕΠΑΝ, γιατί η εκκλησία πληρώνει ΕΝΦΙΑ γι’ αυτό! Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου έχουν όλο φαεινές ιδέες, γιατί ενώ παραχώρησαν στην Εκκλησία τους χώρους ανέγερσης των Ιερών Ναών χωρίς αποζημίωση και καλά έκαναν γιατί το θρησκευτικό συναίσθημα είναι έντονο στους περισσότερους Έλληνες, δεν ζητούν από την Εκκλησία να παραχωρήσει στον δήμο ένα χώρο στον οποίο ο δήμος έχει επενδύσει χτίζοντας κτίρια. Αφού το πρόβλημα της Εκκλησίας είναι ο ΕΝΦΙΑ που πληρώνει για το ΘΕΠΑΝ, ας δώσει το ΘΕΠΑΝ στο δήμο ώστε να τον πληρώνει αυτός.

Το ερώτημα προς τη δημοτική αρχή είναι αν έχει σκεφτεί να ζητήσει από την Εκκλησία το ΘΕΠΑΝ. Όχι να ζητήσει την παραχώρησή του, κάτι που συμβαίνει τώρα. Να ζητήσει από την Εκκλησία να δώσει στον δήμο το ΘΕΠΑΝ έναντι των οικοπέδων που της έχουν παραχωρηθεί και έναντι των τριών οικοπέδων που θα της παραχωρηθούν άνωθεν της περιφερειακής οδού, αφού σ’ αυτά προβλέπεται η ανέγερση Ιερών Ναών. Έχει αιτήματα ο δήμος προς την Εκκλησία ή μόνο δέχεται αιτήματα από την Εκκλησία, όπως ένα αίτημα για την παραχώρηση ενός δημοτικού χώρου απέναντι από το πάρκο της Μουσών, το οποίο δεν είναι καν χαρακτηρισμένο για λατρευτικός χώρος; Υποθέτουμε ότι εκείνη η σκέψη για ενοίκιο μάλλον δεν υπάρχει πια, οπότε δεν χρειάζεται να ρωτήσουμε κάτι τέτοιο.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ