Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑΙΧΜΗΡΑΓια τους 500 νεκρούς από κορονοϊό μέσα στο μισό Νοέμβρη φταίει η...

Για τους 500 νεκρούς από κορονοϊό μέσα στο μισό Νοέμβρη φταίει η πορεία του Πολυτεχνείου

Σήμερα ξημέρωσε μια μαύρη μέρα για την κοινωνία και για τη δημοκρατία.

Μαύρη μέρα για την κοινωνία γιατί εξαιτίας της κυβέρνησης μέσα στο μισό Νοέμβρη έχουν πεθάνει 500 άνθρωποι από κορονοϊό. 500 νεκροί σε μισό μήνα σε μια Ελλάδα που δεν την έπιασε το πρώτο κύμα του κορονοϊού την Άνοιξη. 500 νεκροί σε μισό μήνα σε μια Ελλάδα που στις αρχές του καλοκαιριού είχε σχεδόν μηδενικά κρούσματα κορονοϊού. 500 νεκροί γιατί αυτή η κυβέρνηση άνοιξε τα σύνορα στους τουρίστες με ελάχιστους ελέγχους, επειδή αυτό απαίτησαν οι μεγάλες επιχειρήσεις του τουρισμού. Και δεν φτάνει που η κυβέρνηση άνοιξε τα σύνορα στους τουρίστες, αλλά δεν στελέχωσε και δεν θωράκισε το σύστημα Υγείας, δεν διόρισε εκπαιδευτικούς και δεν μείωσε τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη, δεν προσέλαβε οδηγούς και δεν αύξησε τον αριθμό των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, βάζοντας πλάτη με τη δράση και την απραξία της στον κορονοϊό να κάνει πάρτι.

Μαύρη μέρα για τη δημοκρατία γιατί η κυβέρνηση συνειδητά προχώρησε σε αυταρχικού τύπου απαγορεύσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου χωρίς καμία συνεννόηση με αρμόδιους φορείς και κόμματα. Θα μπορούσε να συζητήσει μαζί τους αλλά δεν το έκανε. Έβαλε βουλευτή της να κάνει ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητούσε την απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου και μετά έβαλε τον υπουργό της Χωροφυλακής να κάνει δήλωση απαγόρευσης της πορείας. Έφτασε στο τέλος να απαγορεύσει την πορεία με διάγγελμα ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ενώ απευθύνθηκε με απειλές μέσα στη Βουλή σε πολιτικούς αρχηγούς σε ρόλο Γεωργίου Παπαδόπουλου. Η κυβέρνηση δεν συζήτησε με τα κοινοβουλευτικά κόμματα για την πορεία του Πολυτεχνείου. Η κυβέρνηση δεν συζήτησε με τον Τσίπρα, τη Γεννηματά, τον Κουτσούμπα, τον Βαρουφάκη για το εάν και πώς θα γιορταστεί η επέτειος του Πολυτεχνείου, ενώ συζητούσε, και καλά έκανε, με τον Αρχιεπίσκοπο για το πώς θα λειτουργήσουν οι ιεροί ναοί.

Η κυβέρνηση συνειδητά δημιούργησε όλη αυτή τη σύγκρουση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Συνεπικουρούμενη από παπαγαλάκια δημοσιογράφους, από κωλοτούμπες κυβερνητικούς επιστήμονες και από συνδικαλιστές χωροφύλακες άλλαξε την ατζέντα και αντί να συζητάμε τις ευθύνες της για τους 500 νεκρούς από κορονοϊό μέσα στο μισό Νοέμβρη, για το αθωράκιστο σύστημα Υγείας, για τις φρακαρισμένες ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη, συζητάμε για την πορεία του Πολυτεχνείου. Κοντεύουμε να πιστέψουμε ότι για τους 500 μέχρι τώρα νεκρούς από κορονοϊό το μισό Νοέμβρη και για τις γεμάτες ΜΕΘ φταίει η πορεία του Πολυτεχνείου που ακόμα δεν έγινε και δεν ξέρουμε αν θα γίνει. Το μόνο που δεν μας έχουν πει ξεκάθαρα μέχρι τώρα τα παπαγαλάκια οι δημοσιογράφοι, οι κυβερνητικοί επιστήμονες και οι χωροφύλακες συνδικαλιστές είναι ότι για τους 500 νεκρούς από κορονοϊό μέσα στο μισό Νοέμβρη φταίει η συζήτηση σχετικά με την πορεία του Πολυτεχνείου.

Ραφαήλ Βασιλειάδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ