Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΚατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων Πολυτεχνείου στο Κορδελιό

Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων Πολυτεχνείου στο Κορδελιό

Την παρακάτω ανακοίνωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με τίτλο «Το Πολυτεχνείο ζει! Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ» εξέδωσαν οι Οργανώσεις του δήμου Κορδελιού Ευόσμου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ:

«Δυνατά θα ακουστούν και φέτος, αν και κάτω από τις μάσκες, τα γνήσια αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα που πριν από 47 χρόνια συγκλόνιζαν τη Αθήνα με την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα.

47 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και αυτό που επιβεβαιώνεται είναι ότι στις κρίσιμες στιγμές, καθοριστικό ρόλο μπορεί να παίξει η παρέμβαση του λαού!

Και οι στιγμές που διανύουμε είναι κρίσιμες! Η κυβέρνηση διαλέγει ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, το δημόσιο σύστημα Υγείας καταρρέει, χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης, οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές είναι τεράστιες και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κυβέρνηση βρίσκει ευκαιρία, εν μέσω πανδημίας, να ψηφίσει τις “εργασιακές ανατροπές του αιώνα”. Οι έκτακτες συνθήκες, όμως, απαιτούν και έκτακτα μέτρα! Ο λαός και η νεολαία μπορούν και πρέπει να γίνουν πρωταγωνιστές των εξελίξεων διεκδικώντας τα αυτονόητα δικαιώματά τους στη ζωή, την υγεία, τη δουλειά!  

Την Τρίτη 17 Νοέμβρη οι Κομματικές Οργανώσεις Βάσης στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου του Κ.Κ.Ε. και οι Οργανώσεις Βάσης του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου της Κ.Ν.Ε. θα είμαστε πάλι παρόντες στους δρόμους του αγώνα -παίρνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες πανδημίας και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες, γάντια, αποστάσεις, αντισηπτικά) – βαδίζοντας στα χνάρια των αγωνιστών του Πολυτεχνείου. Κατάθεση στεφάνων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Νοέμβρη στις 11 π.μ. στο μνημείο των Ηρώων Πολυτεχνείου στο Κορδελιό. (Εθν. Αντιστάσεως και Πολυτεχνείου)

Οι όποιες μεθοδεύσεις να εμποδιστεί η αντιιμπεριαλιστική πορεία στην πρεσβεία, τάχα στο όνομα της πανδημίας, θα πέσουν στο κενό. Άλλωστε, το οργανωμένο εργατικό κίνημα έχει δείξει στην πράξη ότι έχει την ικανότητα να οργανώνει την πάλη, τηρώντας ταυτόχρονα τα μέτρα προστασίας για τη ζωή και την υγεία του λαού.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ