Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑΙΧΜΗΡΑΟ μασκοκλάστης τώρα… δικαιώνεται!

Ο μασκοκλάστης τώρα… δικαιώνεται!

Ο μασκοκλάστης θεωρεί τον εαυτό του δικαιωμένο! Ο μασκοκλάστης, που φώναζε ότι τα παιδιά δεν έπρεπε να φορούν μάσκα στο σχολείο, αισθάνεται δικαιωμένος ενώ η χώρα θρηνεί εκατοντάδες νεκρούς, αισθάνεται δικαιωμένος ενώ καθημερινά βρίσκονται χιλιάδες κρούσματα κορονοϊού, αισθάνεται δικαιωμένος ενώ αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των διασωλυνομένων, αισθάνεται δικαιωμένος ενώ το Εθνικό Σύστημα Υγείας κινδυνεύει να φρακάρει. Ο μασκοκλάστης αισθάνεται δικαιωμένος γιατί κλείνουν τα δημοτικά σχολεία!

Άλλο τι θα ακούσουμε;!

Ο μασκλοκλάστης είναι σαν τη γάτα, η οποία όπως και να την πετάξεις θα πέσει με τα πόδια. Ο μασκοκλάστης θα αισθάνεται δικαιωμένος ότι και να γίνει, θα θεωρεί πως ό,τι έλεγε ήταν σωστό, θα εξηγεί τα γεγονότα όχι με βάση την αντικειμενική αλήθεια, αλλά με βάση τις μπούρδες του. Ο μασκοκλάστης είναι ο θάνατος της λογικής, είναι το γύρισμα της αλήθειας με το κεφάλι προς τα κάτω, είναι η ολοταχώς επιστροφή στον εκπιθηκισμό του ανθρώπου.

Αυθόρμητα έρχεται στο μυαλό ο Γκράουτσο Μαρξ, ένας εκ των περίφημων αδελφών Μαρξ, ο οποίος στην ταινία «Σούπα πάπιας» έλεγε για κάποιον το κορυφαίο και ανεπανάληπτο «Τον βλέπετε αυτόν; Μπορεί να μοιάζει με ηλίθιο, μπορεί να μιλά ως ηλίθιος, όμως μην σας μπερδεύει. Είναι ηλίθιος».

Θεόφραστος Ασκλήπης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ