Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΤρίμηνη παράταση για το ΚΕΑ και το επίδομα ενοικίου

Τρίμηνη παράταση για το ΚΕΑ και το επίδομα ενοικίου

Με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τη διάδοση του κορωνοϊού, παρατείνεται για τρεις (3) μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων των προγραμμάτων «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» (πρώην «ΚΕΑ») και «Επίδομα Στέγασης», οι οποίες θα έπρεπε να επανυποβληθούν εντός των μηνών: Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2020 και Ιανουάριος 2021.
Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτό μήνυμα στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχουν δηλώσει στην αίτηση, για την αυτόματη παράταση της ισχύος των αιτήσεών τους. 

Στον παρακάτω πίνακα αποτυπώνοται:

Α. Ο μήνας έγκρισης των αιτήσεων που παρατείνονται. 

Β. Ο μήνας αρχικής επανυποβολής τους. 

Γ. Ο μήνας αρχικής επανυποβολής, υπολογίζοντας την τρίμηνη παράταση.


Σε περίπτωση που υποβληθεί νέα αίτηση, τότε αυτή η εγκεκριμένη αίτηση θα ισχύσει κανονικά.

Εάν ο δικαιούχος έχει ξεκινήσει τη δημιουργία αίτησης, η οποία όμως παραμένει σε κατάσταση «ΝΕΑ» χωρίς να γίνει οριστική υποβολή αυτής, τότε θα ανανεωθεί αυτόματα η ισχύς της προηγούμενης εγκεκριμένης αίτησης.

Σημειώνεται ότι λόγω των συνθηκών, η εξυπηρέτηση του κοινού από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού. Παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν τηλεφωνικά για ραντεβού (μόνο για νέες αιτήσεις) και απορίες στα τηλέφωνα: 2310558505, 2310558506 και 2310758926 της 

Κοινωνικής Υπηρεσίας & Κέντρου Κοινότητας (Μαβίλη με Πυθαγόρα, πίσω από το ΙΚΑ του Ευόσμου). 

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ