Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟι ευθύνες του δήμου στη διασπορά του κορωνοϊού

Οι ευθύνες του δήμου στη διασπορά του κορωνοϊού

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, έδωσε την περασμένη εβδομάδα συνέντευξη στον 96,5 fm stereo της Χαλκίδας στην εκπομπή «Μαζί το πρωί» και φόρτωσε την ευθύνη της διασποράς του κορωνοϊού στους πολίτες χωρίς να πει ούτε μισή κουβέντα για τις ευθύνες της πολιτείας. Ο κύριος Μανδαλιανός δεν μίλησε ούτε για τους επιβάτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που στοιβάζονται σαν σαρδέλες, ούτε για τους στοιβαγμένους στις τάξεις μαθητές, ούτε για τα χάλια του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ούτε για το άνοιγμα των συνόρων στους τουρίστες με μηδαμινούς ελέγχους.

Ίσως βέβαια ο κύριος Μανδαλιανός ξέχασε τις ευθύνες της πολιτείας γιατί αυτό ήταν βολικό για να ξεχάσει και τις ευθύνες του δήμου, γιατί υπάρχουν. Ο δήμος δεν έκανε συστάσεις στον ΟΑΣΘ για το στοίβαγμα των επιβατών και δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση για να δημοσιοποιήσει το θέμα του κινδύνου των δημοτών.

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου όμως έχει κι άλλες ευθύνες. Αντί να διεκδικήσει την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Ευόσμου, αποδεχόταν τις διαβεβαιώσεις της διευθύντριας του ότι δεν έχει ελλείψεις. Αντί να φωνάξει, μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας, ότι τα σχολεία του δήμου δεν μπορούν να ανοίξουν γιατί τα σχολεία του δήμου έχουν υπόγειες αίθουσες, ανήλιαγες αίθουσες, ανάερες αίθουσες, αίθουσες σε διαδρόμους, σε τουαλέτες και σε λέβητες, αίθουσες κλουβιά, ο δήμο δήλωνε ότι τα σχολεία είναι πανέτοιμα να ανοίξουν. Φέτος, κατά το άνοιγμα των σχολείων, η διοίκηση του δήμου παρέστη εν κρυπτώ με μεγάλη αντιπροσωπεία σε φιέστα που πραγματοποιήθηκε παρουσία της υπουργού Παιδείας στο Διαπολιτισμικό δημοτικό σχολείο Ευόσμου.

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου έχει στο τιμόνι του δήμαρχο γιατρό και οι πολίτες του δήμου θα περίμεναν να μιλήσει για τις ευθύνες της πολιτείας που οδήγησαν στην έξαρση της πανδημίας κι όχι να τους κουνάει το δάχτυλο μαζί με τον πρωθυπουργό, τον κύριο Χαρδαλιά, τον κύριο Κικίλια, τον κύριο Τσιόδρα, την κυρία Λινού και άλλους πλέον γνωστούς και μη εξαιρετέους θιασώτες της ατομικής ευθύνης.  Σε κάθε περίπτωση ο γιατρός ξέρει πως μεταδίδεται μια νόσος και άρα δεν πρέπει να κάνει πολιτική αλλά ιατρική διαχείριση, όταν μάλιστα η πολιτική διαχείριση που κάνει είναι για να δικαιολογήσει τα μιλιούνια των ξένων τουριστών που μπήκαν στη χώρα μας χωρίς τεστ κορωνοϊού, για να δικαιολογήσει τα χάλια που επικρατούν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και στους εργασιακούς χώρους.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ