Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΑξίζουν συγχαρητήρια στον Σύλλογο Ποντίων Ευόσμου και για τη στάση του απέναντι...

Αξίζουν συγχαρητήρια στον Σύλλογο Ποντίων Ευόσμου και για τη στάση του απέναντι στην πανδημία

Ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» ήταν ο πρώτος σύλλογος στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου και ο πρώτος Ποντιακός Σύλλογος στην πόλη της Θεσσαλονίκης που αποφάσισε να μην ανοίξει τον Σεπτέμβριο αναμένοντας την εξέλιξη της πανδημίας και τις οδηγίες των επιστημόνων. Ακόμα και αργότερα, όταν αύξαναν οι πιέσεις και κάποιοι σύλλογοι άνοιγαν βάζοντας τους χορευτές τους να φορούν μάσκες και να κρατούν κορδέλες για να μην έρχονται ο ένας σε επαφή με τον άλλον, ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου δεν άλλαξε άποψη και συνέχισε να παραμένει κλειστός, θέτοντας, όπως έγραφε στην ανακοίνωσή του, τη δημόσια υγεία πάνω απ’ όλα.

Τώρα, που πλέον ζούμε στην πόλη της Θεσσαλονίκης την τραγική κατάσταση της διασποράς του covid-19 σε 1 στους 3 Θεσσαλονικείς, φαίνεται πόσο συνετή και πόσο αξιέπαινη ήταν η στάση του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή». Λίγο καιρό πριν το lockdown και ενώ φαινόταν πως η κατάσταση βαίνει τραγικώς, ακούστηκαν εκπρόσωποι συλλόγων στη συγκέντρωση στην οποία κάλεσε ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευόσμου, οι οποίοι ζητούσαν από τον δήμο χώρους για να ξεκινήσουν τα χορευτικά τους! Υπήρχαν δηλαδή φωνές που έδειχναν ότι ορισμένοι είτε δεν είχαν πάρει είδηση για το τι συμβαίνει με τον κορωνοϊό, είτε έκαναν πως δεν είχαν πάρει είδηση.

Σε εκείνην βέβαια τη συγκέντρωση για να είμαστε δίκαιοι υπήρξαν και συνετές φωνές άλλων συλλόγων του δήμου που πολύ λογικά έθεσαν τη δημόσια υγεία πάνω απ’ οτιδήποτε άλλο. Μάλιστα εκπρόσωπος συλλόγου τόνισε πως το ζήτημα είναι να περάσουμε την πανδημία χωρίς απώλειες και μετά θα έχουμε τα περιθώρια και να χορέψουμε και μεγάλα γλέντια να στήσουμε. Αξίζουν τελικά συγχαρητήρια στους Συλλόγους εκείνους που πολύ συνετά, ακολουθώντας τις επιστημονικές οδηγίες, έθεσαν πάνω απ’ όλα τη δημόσια υγεία.

Χ.Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ