Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΔεν τον φέραμε μαζί τον κορωνοϊό κύριε δήμαρχε…

Δεν τον φέραμε μαζί τον κορωνοϊό κύριε δήμαρχε…

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, έδωσε συνέντευξη στον 96,5 fm stereo της Χαλκίδας στην εκπομπή «Μαζί το πρωί» και είπε ότι η έξαρση του κορωνοϊού οφείλεται στο ότι προηγήθηκε το καλοκαίρι όπου ο κόσμος χαλάρωσε και πήγε στις παραλίες, πήγε στα μπαράκια, ήρθε σε κοντινή επαφή, διασκέδασε και ήταν έξω μέχρι αργά. Ο κύριος δήμαρχος φόρτωσε στον κοσμάκη την ευθύνη για τη διασπορά του κορωνοϊού και για το 2ο lockdown, αλλά για να χρυσώσει το χάπι, ως άλλος Θεόδωρος Πάγκαλος που είχε πει εκείνο το άθλιο «μαζί τα φάγαμε», μίλησε στο πρώτο πληθυντικό πρόσωπο λέγοντας ότι «δεν δείξαμε την πρέπουσα προσοχή γι’ αυτό και αναγκαζόμαστε να υποστούμε τις συνέπειες».

Όμως κύριε δήμαρχε ούτε μαζί με τον Πάγκαλο τα φάγαμε, ούτε μαζί με εσάς διασπείραμε τον covid-19. Εμείς κύριε δήμαρχε, ο Ελληνικός λαός, κλειστήκαμε στα σπίτια μας την Άνοιξη για να μην διασπαρεί ο κορωνοϊός. Εμείς κύριε δήμαρχε κάναμε ότι μας είπαν. Αποτέλεσμα εκείνης της συμπεριφοράς μας ήταν το γεγονός ότι στις 30 Ιουνίου 2020, ένα μήνα δηλαδή μετά από την καραντίνα,  τα κρούσματα στην Επικράτεια να είναι 20, στην Αττική 2 και στη Θεσσαλονίκη 0. Κάναμε αυτό που μας είπε η πολιτεία κύριε δήμαρχε και δεν γιορτάσαμε ούτε το Πάσχα, δίνοντας πολύτιμο χρόνο στον κρατικό μηχανισμό για να πάρει μέτρα και να μας προστατέψει σε ενδεχόμενη νέα έξαρση της πανδημίας. Αυτή όμως η πολιτεία κύριε δήμαρχε αντί να στελεχώσει, να ενισχύσει και να θωρακίσει τις δομές υγείας, αντί να προσλάβει νοσηλευτικό προσωπικό και να ανοίξει τα νοσοκομεία που είχε κλείσει τα προηγούμενα χρόνια, αντί να ενισχύσει με λεωφορεία και προσωπικό τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αντί να προσλάβει δασκάλους και καθηγητές, να βρει τάξεις για να αποσυμφορήσει τις ήδη υπάρχουσες, αυτή η πολιτεία κύριε δήμαρχε…

  • Έφτιαξε τις λίστες Πέτσα για να μας πείσει να μείνουμε σπίτι ενώ είχαμε μείνει σπίτι.
  • Έκοψε από τις πενιχρές επιδοτήσεις, που δόθηκαν λόγω κορωνοϊού, διάφορες κατηγορίες επαγγελματιών με διάφορα προσχήματα.
  • Άνοιξε τα σύνορα και έβαλε ασύδοτα και χωρίς έλεγχο στη χώρα μας τους ξένους τουρίστες μαζί με τον κορωνοϊό τους για χάρη των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων του τουρισμού.
  • Στοίβαξε κόσμο σε αεροπλάνα και πλοία.
  • Μοίρασε το 50% των δανείων της πανδημίας σε έξι βιομηχάνους και άλλους λεφτάδες.
  • Διαφήμιζε τα παγουρίνιο των φίλων της χορηγών.
  • Μοίραζε στα παιδιά πανωσέντονα και κατωσέντονα τα οποία βάφτισε μάσκες!

Τα παραπάνω έκανε η πολιτεία όσον αφορά την πανδημία, αλλά δεν έκανε μόνο αυτά. Έκανε και άλλα άσχετα με την πανδημία, εκμεταλλευόμενη την πανδημία, που εξόργισαν τον κόσμο. Την ώρα που ο κόσμος έδειχνε πειθαρχία για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, αυτή η άθλια πολιτεία…

  • Ψήφιζε νόμους για να στερήσει από τους πολίτες το δικαίωμα να διαδηλώνουν.
  • Επιτίθετο σε μικρούς 14χρονους διαδηλωτές.
  • Επιτίθετο με χημικά στους διαδηλωτές έξω από το Εφετείο.
  • Ψήφιζε τον πτωχευτικό νόμο για να κάνουν οι τράπεζες πλιάτσικο με τη λαϊκή κατοικία.
  • Ψήφιζε νόμο για να επισπευστούν οι δικαστικές διαδικασίες, προκειμένου να γίνει το πλιάτσικο της λαϊκής κατοικίας άμεσα.
  • Συνέταξε νόμο για να δουλεύουν απλήρωτες υπερωρίες οι εργαζόμενοι!
  • Ψήφιζε νόμο για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Παιδείας.

Κύριε δήμαρχε, ούτε μαζί τα φάγαμε, ούτε μαζί φέραμε το 2ο lockdown. Αυτό το 2ο lockdown είναι αποκλειστικό δημιούργημα αυτών που κυβερνάνε, όπως αποκλειστικό τους δημιούργημα ήταν και το άδειασμα των ταμείων του κράτους υπέρ των λεφτάδων, που οδήγησε στα μνημόνια. Διαλέξτε λοιπόν κύριε δήμαρχε αν θα είστε με αυτήν την πολιτεία η οποία έκανε όλα τα παραπάνω ή αν θα είστε με αυτόν τον ταλαίπωρο κόσμο που για ακόμα μία φορά κατηγορείται για πράγματα για τα οποία δεν ευθύνεται. Διαλέξτε αν θα είστε από τους Πάγκαλους που προσπαθούν να φορτώσουν στον κοσμάκη τύψεις και ενοχές για τα δικά τους σφάλματα ή αν θα είστε μαζί με αυτούς τους ταλαίπωρους που μονίμως φορτώνονται σαν τα γαϊδούρια τις ευθύνες αυτής της πολιτείας πληρώνοντας πάντα οι ίδιοι το μάρμαρο, όποιο κι αν είναι αυτό.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ