Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΝα πάει ο κόσμος στην κυρά μας τη μαμή κύριε δήμαρχε για...

Να πάει ο κόσμος στην κυρά μας τη μαμή κύριε δήμαρχε για ξεμάτιασμα;

Στη συνέντευξη που έδωσε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου και ιατρός παθολόγος, Κλεάνθης Μανδαλιανός, στον 96,5 fm stereo της Χαλκίδας και στην εκπομπή «Μαζί το πρωί» εκτός του ότι φόρτωσε στον κοσμάκη την ευθύνη για τη διασπορά του κορωνοϊού, είπε ότι δεν χρειάζεται ο κόσμος για κάθε εμπύρετο να τρέχει στα νοσοκομεία, αν αυτό δεν επιμένει πάνω από 4-5 ημέρες και επίσης κάλεσε τους πολίτες «να μην λειτουργούμε φοβούμενοι το κάθε τι».

Καλά τα λέει ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου περί του ότι δεν πάμε με το παραμικρό στο νοσοκομείο γιατί είτε μπορεί να κολλήσουμε κάποια ασθένεια εκεί από τους άλλους, είτε μπορεί να κολλήσουμε κάποια ασθένεια εμείς στους άλλους. Αλλά εδώ μιλάμε για μια οποιοδήποτε ασθένεια; Εδώ μιλάμε για μια ασθένεια η οποία οδηγεί στην πνευμονία και στον θάνατο με τους ρυθμούς που βλέπουμε παγκοσμίως. Όμως υπάρχουν στοιχεία που λένε ότι ο κόσμος τρέχει στα νοσοκομεία με το παραμικρό και πριν περάσουν 4-5 ημέρες από την αρχή του πυρετού; Τα νοσοκομεία μας έχουν φρακάρει γιατί ο κόσμος πηγαίνει με το παραμικρό σ’ αυτά; Δηλαδή η πολιτεία έχει μετατρέψει τα νοσοκομεία σε δομές υγείας μιας νόσου εξαιτίας των πολιτών που πηγαίνουν εκεί με το παραμικρό; Μήπως και οι εντατικές έχουν φρακάρει από πολίτες που πήγαν σ’ αυτές προκαταβολικά για να εξασφαλίσουν κρεβάτι;

Ο κόσμος λογικά φοβάται και πηγαίνει στα νοσοκομεία. Δεν γνωρίζουμε αν οι πολίτες πηγαίνουν πριν τις 5 ημέρες πυρετού ή μετά τις 5 ημέρες. Η δουλειά όμως του δημάρχου, ως δημάρχου, είναι να δίνει οδηγίες στον κόσμο να περιμένει 4-5 ημέρες στο σπίτι του μέχρι να πάει στο νοσοκομείο ή δουλειά του είναι να απαιτήσει να στελεχωθεί και να θωρακιστεί το σύστημα Υγείας ώστε να μπορεί να φροντίσει τους πολίτες; Κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας ο κύριος δήμαρχος δέχθηκε στο γραφείο του τη διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ευόσμου, η οποία τον διαβεβαίωσε ότι το Κέντρο Υγείας είναι πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο και ότι δεν χρειάζεται ο δήμος να κάνει καμία παρέμβαση προς την κεντρική εξουσία για τη θωράκισή του. Τότε ο ιατρός παθολόγος Κλεάνθης Μανδαλιανός αποδέχτηκε τις διαβεβαιώσεις της διευθύντριας και ο δήμος με δελτίο τύπου διαφήμιζε την πληρότητα του Κέντρου Υγείας Ευόσμου.

Δεν έπρεπε ο δήμαρχος και ιατρός παθολόγους, Κλεάνθης Μανδαλιανός, να απαιτήσει να αναβαθμιστεί το Κέντρο Υγείας Ευόσμου ώστε ο κόσμος να πηγαίνει σ’ αυτό και να μην χρειάζεται να πηγαίνει στα νοσοκομεία όταν θα είχε συμπτώματα κορωνοϊού; Ο δήμαρχος δεν έπρεπε να απαιτήσει, μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας, να θωρακιστεί το σύστημα Υγείας της χώρας, να αναβαθμιστούν οι Πρωτοβάθμιες Δομές Υγείας και να ανοίξουν τα κλειστά νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ώστε να αντιμετωπιστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας; Δεν έπρεπε ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός να απαιτήσει την πρόσληψη υγειονομικών; Έκανε κάτι από αυτά ο κύριος Μανδαλιανός που τώρα καλεί τους πολίτες να παραμείνουν εμπύρετοι στο σπίτι τους για 4-5 ημέρες πριν πάνε στα νοσοκομεία;!

Και που να πάνε τελικά οι πολίτες αν φοβούνται; Μήπως να πάνε στην κυρά μας τη μαμή, τη Γεωργία Βασιλειάδου, για να τους ξεματιάσει; Ή μήπως να μην φοβούνται γιατί αν απότομα χειροτερέψει η υγεία τους θα τους γιατροπορέψει στα σίγουρα το «ιπτάμενο» σύστημα Υγείας της χώρας;! Ή μήπως κύριε δήμαρχε επειδή ακριβώς οι πολίτες φταίνε για τη διασπορά του covid-19, εξαιτίας της επιπολαιότητάς τους, θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες;

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ