Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΆμεση στήριξη των επαγγελματιών του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Άμεση στήριξη των επαγγελματιών του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Από σήμερα η Θεσσαλονίκη τέθηκε ξανά σε καραντίνα. Οι επαγγελματίες της περιοχής και συνεπώς του δήμου μας, του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, βρίσκονται σε απόγνωση καθώς μετά την καραντίνα της Άνοιξης βρίσκονται ξανά σε νέα καραντίνα χωρίς να ξέρουν πότε και πώς θα αρθεί αυτή. Στην πραγματικότητα η κίνηση στα καταστήματα δεν αποκαταστάθηκε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μετά τη λήξη της πρώτης καραντίνας. Η οικονομική καταστροφή των επαγγελματιών είναι τεράστια. Τα οριστικά λουκέτα στα καταστήματα μετά την πρώτη καραντίνα, τα οποία δεν ήταν λίγα, θα γίνουν ακόμα περισσότερα τώρα, αν δεν ληφθούν ουσιαστικά μέτρα. Στην πρώτη καραντίνα τα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών δεν έφταναν ούτε για στραγάλια.

Η πολιτεία πρέπει να μελετήσει άμεσα την απαλλαγή ή την ελάφρυνση των επαγγελματιών από ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές με βάση το εισόδημά τους. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να μείνουν όρθιοι οι επαγγελματίες μέσα σε μια πανδημία που δεν δημιούργησαν οι ίδιοι. Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου κατά την αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού του συμβουλίου θα πρέπει να εγκρίνει ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο θα ζητά από την πολιτεία μέτρα στήριξης των επαγγελματιών. Η στήριξη των επαγγελματιών δεν μπορεί να εξαντλείται μόνο σε παραινέσεις για στήριξη της τοπικής αγοράς από τους πολίτες. Η πολιτεία πρέπει να πιεστεί από το δημοτικό συμβούλιο να πάρει ουσιαστικά μέτρα για να μείνουν οι επαγγελματίες του δήμου μας ζωντανοί μετά από αυτήν την τρομερή υγειονομική κρίση που χτύπησε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Τα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης των επαγγελματιών που δύναται να πάρει ο ίδιος ο δήμος μάλλον πρέπει να θεωρούνται αυτονόητα και πρέπει να παρθούν αμέσως.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ