Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑΙΧΜΗΡΑΑς πει κάποιος στον Χρυσοχοΐδη ότι ταμπέλες στο λαιμό κρεμούσε το Ελληνικό...

Ας πει κάποιος στον Χρυσοχοΐδη ότι ταμπέλες στο λαιμό κρεμούσε το Ελληνικό κράτος

Βρήκε την ευκαιρία και ξεσπάθωσε ο Χρυσοχοΐδης με αφορμή την προβοκατόρικη ενέργεια άθλιων κουκουλοφόρων, οι οποίοι κρέμασαν ταμπέλα στο λαιμό του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ. Τι είπε αυτή τη φορά ο αχαρακτήριστος υπουργός Δημόσιας Τάξης (Προστασίας του Πολίτη) ο οποίος πριν λίγες ημέρες ξεστόμισε από το Βήμα της Βουλής ότι είναι εθνικιστές όσοι ζητούν την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια; Είπε ότι «ταμπέλες κρέμαγαν οι χιτλερικοί στους Εβραίους και στους αντάρτες». Ας πει κάποιος στον αχαρακτήριστο υπουργό ότι οι ναζί τους Εβραίους και τους αντάρτες τους έβαζαν στους θαλάμους αερίων. Την αθλιότητα που έκαναν οι κουκουλοφόροι σε βάρος του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, την έκανε επισήμως το Ελληνικό κράτος επί 25 χρόνια. Το Ελληνικό κράτος και συγκεκριμένα η παράταξη με την οποία είναι υπουργός ο Χρυσοχοΐδης θέσπισε το 1958 επί πρωθυπουργίας του εθνάρχου Κωνσταντίνου Καραμανλή τον νόμο 4000!

Με βάση το νόμο, τιμωρούνταν όσοι προέβαιναν σε πράξεις εξύβρισης. Η αστυνομία συνελάμβανε όσους νεαρούς θεωρούσε ότι διέπρατταν εξύβριση, και τους οδηγούσε στο κρατητήριο, όπου τους κούρευαν με την ψιλή, τους έσκιζαν τα παντελόνια και εν συνεχεία τους περιέφεραν στο δρόμο εξευτελίζοντάς τους. Επίσης, ο νόμος όριζε ότι έπρεπε να ασκηθεί δίωξη και εναντίον των γονέων των ανήλικων ταραξιών. Τα αστυνομικά όργανα είχαν πολύ μεγάλη ευχέρεια να ορίσουν το τι συνιστούσε εξύβριση, και αυτό οδήγησε στην κακοποίηση και διαπόμπευση πολλών νεαρών. Ο Νόμος 4000 άρχισε να εφαρμόζεται στις 10 Σεπτεμβρίου του 1958, όταν τέσσερις νεαροί που είχαν κατηγορηθεί για πράξεις εξύβρισης, διαπομπεύτηκαν στους δρόμους της Αθήνας, κουρεμένοι σύριζα και δεμένοι με χειροπέδες, με έναν από αυτούς να έχει κρεμασμένη στο λαιμό του πινακίδα που έγραφε: «Είμεθα τεντυ-μπόυς και πετάξαμε γιαούρτι κατά γυναικός». Ο Νόμος γνώρισε τις μεγαλύτερες «δόξες» του στη χούντα των συνταγματαρχών, όταν Λαδάς διέταζε συνεχώς την εφαρμογή του σε νεαρούς αντιπάλους της δικτατορίας, καθώς και σε μακρυμάλληδες που ο χουντικός συνταγματάρχης τους θεωρούσε χίπιδες.

Ο άθλιος αυτός ο νόμος, που εφαρμόστηκε επί είκοσι πέντε χρόνια στην Ελλάδα, καταργήθηκε το 1983 με προσωπική παρέμβαση του Ανδρέα Παπανδρέου. Ας τα πει κάποιος όλα αυτά στον αμετροεπή Χρυσοχοΐδη που προσπαθεί να μας χαζέψει με τις κουβέντες του πουλώντας τρελίτσα. Οι άθλιοι κουκουλοφόροι που διαπόμπευσαν τον πρύτανη εάν δεν ήταν άθλιοι προβοκάτορες κουκουλοφόροι και τολμούσαν να απαντήσουν στον Χρυσοχοΐδη ίσως να του έλεγαν ότι δεν έκαναν τίποτε άλλο παρά κράτησαν ζωντανές τις ελεεινές παραδόσεις του άθλιου εκείνου κράτους που διαπόμπευε ανθρώπους κρεμώντας τους ταμπέλες στο λαιμό.

Ραφαήλ Βασιλειάδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ