Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΟ Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου δίνει τη «μάχη» ενάντια στον κορωνοϊό

Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου δίνει τη «μάχη» ενάντια στον κορωνοϊό

 
Τα τελευταία κρίσιμα 24ωρα για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης βρίσκουν το Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου να ρίχνεται στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού με όλες του τις δυνάμεις, πραγματοποιώντας απολυμάνσεις στα σχολικά κτήρια.
Το πρόγραμμα αφορά στο σύνολο των σχολικών μονάδων: βρεφονηπιακούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, όταν εμφανιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα.
Η δράση συντονίζεται από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου, το οποίο όταν ενημερωθεί για την ύπαρξη θετικού δείγματος στον κορωνοϊό, επεμβαίνει απολυμαίνοντας με ψεκασμό το σύνολο της κτηριακής υποδομής, ενώ ο ψεκασμός επαναλαμβάνεται κάθε φορά που υπάρχει νέο κρούσμα.
Η απολύμανση γίνεται από εξειδικευμένη πιστοποιημένη ιδιωτική εταιρεία, με την οποία έχει συμβληθεί ο Δήμος.
Παράλληλα, το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων έχει οδηγία να προχωρά τόσο πριν την έναρξη όσο και κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραίου σε σχολαστικό καθαρισμό όλων των επιφανειών (θρανίων, γραφείων, πόμολων, θυρών κλπ) με υπερχλωριούχα διαλύματα.
Σήμερα (30/10), πραγματοποιήθηκαν τρεις απολυμάνσεις, ενώ έχουν ήδη προγραμματιστεί άλλες δύο, για αύριο και την προσεχή Δευτέρα. Συνολικά την τελευταία εβδομάδα έχουν απολυμανθεί 30 σχολεία, ενώ οι απολυμάνσεις αφορούν αντίστοιχα όλους τους αθλητικούς χώρους και τα δημοτικά κτήρια.
«Η μάχη κατά της πανδημίας είναι μία μάχη που πρέπει να τη δώσουμε ενωμένοι. Ο Δήμος λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πολιτών, δίνοντας έμφαση στα σχολεία. Αποτελεί αδήριτη ανάγκη αυτές τις κρίσιμες ώρες να δείξουμε όλοι την υπευθυνότητα που μας αναλογεί. Συνεπώς δεν ξεχνάμε τους κανόνες ατομικής υγιεινής, να φοράμε μάσκα, να κρατάμε αποστάσεις και να μην συγχρωτιζόμαστε. Είναι χρέος όποιου βρίσκεται θετικός στον ιό να παραμένει σε καραντίνα, ώστε να ανακόπτεται η διασπορά του ιού, όπως επίσης εξίσου σημαντικό είναι όσοι υπήρξαν στενή επαφή με κρούσμα να τηρούν τον κατ΄ οίκον περιορισμό», δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός.
Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ