Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Θέλουμε τα σχολειά της περιοχής της Διαλογής ανοιχτά»

«Θέλουμε τα σχολειά της περιοχής της Διαλογής ανοιχτά»

Την παρακάτω ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook έκανε η Μαρία Πασχαλίδου, δημοτική σύμβουλος της παράταξης Καμαρινού, σχετικά με την πρόθεση της διοίκησης του δήμου να κλείσει σχολείο στην περιοχή της Διαλογής στο Κορδελιό:

«ΔΙΑΛΟΓΗ!!!

Ή Μπαξέδες ένας οικισμός κάτω από την Μοναστηρίου και δίπλα από τον Περιφερειακό.

Κατοικείται από παλιά όταν ήρθαν οι πρόσφυγες το΄22 γιατί είχε νερό, πολλά δέντρα και γή εύφορη για να την κατοικήσουν.

Πόντιοι, μικρασιάτες, μπαλτζανοί κι άλλοι όλοι μαζί έχτισαν την ζωή τους με χαρά και πίστη για το καλύτερο.

Άνθρωποι αξιοπρεπείς, εργατικοί ,νοικοκύρηδες έστησαν τον οικισμό μας.

Σε αυτήν την γειτονιά με τους λίγους κατοίκους όπου τα παιδιά τους πήγαιναν με τα πόδια στο σχολείο του Κορδελιού περνώντας γραμμές και την Μοναστηρίου δεν χάθηκε η όρεξη και το μεράκι για μια καλύτερη ζωή. Καταπατώντας δημόσια γη χτίζουν την δική τους εκκλησία το 1975 κι αργότερα διεκδίκησαν και πέτυχαν να έχουν τα παιδιά τους  το δικό τους σχολείο το 1978.

Εξαπατηθήκαμε για μια ένταξη στο σχέδιο πόλεως που δεν ήρθε ποτέ και μείναμε χωρίς ρυμοτόμηση ,χωρίς αποχέτευση με ένα ρέμα που τα βράδια δεν μπορείς να σταθείς από την βρώμα και την δυσωδία.

Παραμείναμε αισιόδοξοι για ένα καλύτερο αύριο που αργούσε κι αργεί αλλά δεν πάψαμε να διεκδικούμε και να αισιοδοξούμε.

Είναι αλήθεια πως οι νεότεροι φεύγουν μη μπορώντας να χτίσουν και να ευημερήσουν στον τόπο που γεννήθηκαν αλλά οι υπόλοιποι ,όλοι εμείς κρατιόμαστε ελπίζοντας σ΄ ένα καλύτερο αύριο.

Θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες για να σας γνωρίσω τον τόπο μου που μεγάλωσα, παντρεύτηκα και συνεχίζω να ζω.

Σήμερα πλέον ως Δημοτική Σύμβουλος διεκδικώ εκφράζοντας αυτή την περιοχή αλλά και όλο τον Δήμο, την ανάπτυξη, τις καλύτερες συνθήκες, ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

Δεν είμαι μόνη, είμαστε πολλοί με την Εκκλησία στο πλευρό μας, με τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς, με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων , με Συλλόγους και φορείς του τόπου μας, με όλους εσάς δίπλα μας.

Στο άκουσμα της πρότασης στην 24η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για κλείσιμο των σχολείων μας θαρρείς και σαν ταινία γύρισε ο χρόνος πίσω στο μηδέν, στην αρχή όταν εγώ κι εμείς ονειρευόμασταν ένα μέλλον με ανάπτυξη της περιοχής.

Κύριοι της Διοίκησης σκεφτείτε, ανακαλέστε και προσπεράστε αναχρονιστικές απόψεις που αφορούν αυτήν την περιοχή αλλά κι όλο τον Δήμο.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΧΤΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ