Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΈνα τεράστιο κτίριο αθλητισμού και πολιτισμού ρημάζει στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Ένα τεράστιο κτίριο αθλητισμού και πολιτισμού ρημάζει στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Ένα τεράστιο κτίριο αθλητισμού και πολιτισμού ρημάζει στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, την ώρα που οι αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι δεν έχουν που να στεγαστούν, την ώρα που δημιουργείται κοινωνικός αυτοματισμός και οι σύλλογοι που δεν στεγάζονται σε δημοτικούς χώρους στρέφονται κατά των συλλόγων που στεγάζονται σε δημοτικούς χώρους. Το κτίριο που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι τριών επιπέδων συν το υπόγειο. Η έκτασή του είναι χιλιάδες τετραγωνικά. Στο κτίριο αυτό θα μπορούσαν να χορεύουν πολιτιστικοί σύλλογοι και να κάνουν προπόνηση αθλητικοί σύλλογοι. Στο κτίριο αυτό πιθανότατα θα μπορούσαν να στεγαστούν όλοι οι σύλλογοι του δήμου που δεν έχουν στέγη. Δεν είναι δυνατόν στο δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Βορείου Ελλάδος να υπάρχει αυτό το τεράστιο κτίριο και να μένει ανεκμετάλλευτο. Χώρια που όσο μένει ανεκμετάλλευτο προς όφελος του αθλητισμού και του πολιτισμού γίνεται κέντρο περιθωριακών στοιχείων.

Το κτίριο που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι η κερκίδα του σταδίου στην προέκταση της οδού Νυμφαίου άνωθεν της περιφερειακής οδού. Το στάδιο όπως και το κολυμβητήριο, που βρίσκεται στον ίδιο χώρο, ήταν ενταγμένα στα Ολυμπιακά έργα αλλά δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ. Δυο στολίδια του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται από τους κατοίκους του δήμου και όλων των όμορων δήμων, έχουν εγκαταλειφθεί στο έλεος του Θεού. Η νέα διοίκηση του δήμου ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο πως έχει αποσπάσει τη δέσμευση ότι η κεντρική εξουσία θα μελετήσει τη συνέχιση των έργων του σταδίου και του κολυμβητηρίου. Επειδή όμως είναι εύκολες οι δεσμεύσεις, προπαντός όσον αφορά τη μελέτη για το αν θα συνεχιστούν έργα, ο δήμος πρέπει να κάνει ενέργειες για την ολοκλήρωση τουλάχιστον των χώρων κάτω από την κερκίδα ώστε και το κτίριο να μην καταστρέφεται και οι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι του δήμου να εξυπηρετηθούν.

Τα. Σ.

Στο έλεος του Θεού το δημοτικό στάδιο Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ