Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΚι άλλο χαστούκι από τη Δικαιοσύνη στους καταγγέλλοντες τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Κι άλλο χαστούκι από τη Δικαιοσύνη στους καταγγέλλοντες τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Κι άλλο χαστούκι σήμερα από τη Δικαιοσύνη στους καταγγέλλοντες τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου, αφού απαλλάχτηκαν για ακόμα μια φορά αιρετοί του δήμου από κατηγορίες. Σήμερα συγκεκριμένα απαλλάχτηκαν ο πρώην δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Πέτρος Σούλας και η πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, Συμίνα Καλού. Οι δύο αιρετοί, οι οποίοι παραμένουν εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι, κατηγορούνταν ότι από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως τον Απρίλιο του 2016 δεν μερίμνησαν για τη διενέργεια πλήρους απογραφής των υλικών της αποθήκης του τμήματος προμηθειών και αποθήκης για τη χρήση του έτους 2014, δεν επόπτευαν τη διενέργεια ετήσιας απογραφής από τις επιμέρους οργανικές μονάδες του δήμου στις οποίες λειτουργούν αποθήκες, δεν μερίμνησαν για την τήρηση και ενημέρωση βιβλίου αποθήκης και για την έκδοση των αντίστοιχων παραστατικών εισαγωγών – εξαγωγών εμπορευμάτων, δεν μερίμνησαν για την παρακολούθηση των αποθεμάτων των αποθηκών του δήμου.

Οι δύο αιρετοί αρνήθηκαν και απέκρουσαν τις αποδιδόμενες εις βάρος τους κατηγορίες ως νομικά και ουσιαστικά αβάσιμες, αναληθείς, ανυπόστατες και συκοφαντικές. Βούληση του πρώην δημάρχου και της πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών, όπως τόνισαν οι ίδιοι, ήταν η σωστή διοίκηση του δήμου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πράγμα το οποίο επιτεύχθηκε. Από την ανάληψη των καθηκόντων τους προέβησαν σε μία σειρά ενεργειών, ώστε να εξευρεθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα οργάνωσης και λειτουργίας ηλεκτρονικής αποθήκης, στόχος που τελικά επιτεύχθηκε. Η σημερινή απαλλαγή των δύο αιρετών από τη Δικαιοσύνη έβαλε τέλος σε μία ακόμα υπόθεση ελέγχων και κατηγοριών σε βάρος αιρετών του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Η σημερινή εξέλιξη μπορεί να είναι μια ηθική δικαίωση για τους δύο αιρετούς και για τον δήμο, αλλά η δικαίωση αυτή δεν μπορεί να εξαλείψει την ταλαιπωρία που υπέστησαν εξαιτίας του ότι ο δήμος έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα των ελέγχων λόγω σωρείας ανυπόστατων καταγγελιών.

Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ