Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΔεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα στο θέμα της σχολικής στέγης

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα στο θέμα της σχολικής στέγης

Όταν ακούς από μέλη της διοίκησης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου να λένε ότι και οι προηγούμενες διοικήσεις έκαναν ότι μπόρεσαν στο θέμα της σχολικής στέγης, είσαι σίγουρος ότι δεν έχεις να περιμένεις τίποτα από αυτήν τη διοίκηση, αφού κι αυτή θα κάνει ότι μπορεί και αυτό το «ότι μπορεί» θα είναι παρόμοιο με το «ότι μπορούσαν» και οι παλιότερες διοικήσεις. Οι παλιότερες διοικήσεις έστελναν fax και e-mails στα υπουργεία ή πήγαιναν στα υπουργεία. Μέλη παλιότερων διοικήσεων, τα οποία μίλησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που αφορούσε τη σχολική στέγη, είπαν ότι έκαναν ενέργειες αλλά δυστυχώς η πολιτεία δεν ανταποκρίθηκε! Έκαναν όμως ότι μπορούσαν. Η διοίκηση του δήμου δεν ασκεί καμία κριτική για την σχολική στέγη που παρέλαβε από τις προηγούμενες διοικήσεις! Ίσα ίσα λέει ότι έκαναν ότι μπορούσαν! Άρα κι αυτή θα κάνει ότι μπορεί και αυτό το «ότι μπορεί» θα είναι να στέλνει μηνύματα και επιστολές και να παρακαλεί τα υπουργεία.

Για τη σχολική λοιπόν στέγη στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, κατά την άποψη της σημερινής διοίκησης, δεν φταίνε οι προηγούμενες διοικήσεις, οι οποίες έκαναν ότι μπορούσαν! Ποιος φταίει όμως αν δεν φταίνε οι προηγούμενες διοικήσεις; Φταίνε οι προηγούμενες κυβερνήσεις! Η σημερινή διοίκηση του δήμου όμως αυτές της προηγούμενες κυβερνήσεις τις τραπεζώνει και τις καλοδέχεται! Τραπέζια, τσίπουρα και γεύματα εργασίας σε κυβερνητικούς βουλευτές που ευθύνονται για τα χάλια της σχολικής στέγης στο δήμο, υποδοχή της υπουργού Παιδείας που ευθύνεται, ως συνέχεια των προηγούμενων υπουργών Παιδείας, για την κατάσταση της σχολικής στέγης σε Κορδελιό και Εύοσμο. Ο δήμαρχος επιμένει ότι αυτή η συμπεριφορά της διοίκησής του είναι φυσιολογική στα πλαίσια της αστικής ευγένειας. Θεωρεί επίσης ότι ήταν φυσιολογική η απόκρυψη της επίσκεψης Κεραμέως στο δήμο μας, αφού αυτό ζητήθηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός δεν θέλει να καταλάβει ότι δεν υπάρχει αστική ευγένεια όταν παιδιά κάνουν μάθημα σε αίθουσες κλουβιά, σε υπόγειες αίθουσες, σε διαδρόμους, σε τουαλέτες και σε αυλές.

Μα θα πει ο Κλεάνθης Μανδαλιανός και για την Κεραμέως ότι είναι νέα υπουργός. Μα και ο ίδιος είναι νέος δήμαρχος και ο κύριος Νικολαΐδης είναι νέος αντιδήμαρχος Παιδείας. Μα όμως πόσο ο κόσμος θα πρέπει να ανέχεται να κάνουν τα παιδιά του μάθημα σε τέτοιες συνθήκες επειδή θα αλλάζει ο δήμαρχος και η υπουργός Παιδείας; Στο χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ζήσαμε μια πολύ περίεργη κατάσταση που δημιουργεί έντονο προβληματισμό για τις προθέσεις της τωρινής διοίκησης. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες άσκησαν διοίκηση για πάρα πολλά χρόνια στον δήμο και που ευθύνονται για την κατάσταση της σχολικής στέγης, έκαναν κριτική στη διοίκηση Μανδαλιανού για τα όσα έκανε ή δεν έκανε για τη σχολική στέγη στον ένα χρόνο που ασκεί τα καθήκοντά της. Φτάσαμε να ακούσουμε από κάποιον να λέει ότι αυτοί ήξεραν τι να κάνουν, ενώ η διοίκηση Μανδαλιανού δεν ξέρει. Στην κριτική που δέχτηκε η διοίκηση Μανδαλιανού για τον ένα χρόνο που ασκεί τα καθήκοντά της, απάντησε ότι οι προηγούμενες διοικήσεις έκαναν ότι μπορούσαν με μερικές ελαφρές πινελιές κριτικής σε κάποιες στιγμές. Δεν είναι περίεργα όλα αυτά και δεν πρέπει να προβληματίζουν του κατοίκους του δήμου;

Δημ. Θ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ