Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΑνακοίνωση του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου για τις παρενέργειες που δημιουργεί ο κορωνοϊός στη...

Ανακοίνωση του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου για τις παρενέργειες που δημιουργεί ο κορωνοϊός στη δραστηριότητα των πολιτιστικών συλλόγων

Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου ήταν ανέκαθεν δίπλα σε κάθε προσπάθεια στήριξης του αθλητισμού και του πολιτισμού, διαθέτοντας αίθουσες και γυμναστήρια σε αθλητικά σωματεία και πολιτιστικούς συλλόγους, για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων τους και την εξυπηρέτηση των δημοτών μας.

Ωστόσο, η πανδημία μάς υποχρεώνει να συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, γεγονός που, δυστυχώς, μας αναγκάζει να κρατάμε τους πολιτιστικούς συλλόγους και τα μέλη τους μακριά από τους φυσικούς χώρους τους, δηλαδή τις αίθουσες και τους χώρους που βρίσκονται σε σχολικές μονάδες.
Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ανάγκη των δημοτών για τη συμμετοχή τους σε πολιτιστικούς συλλόγους, οι οποίοι πέρα από τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς προσφέρουν σωματική και ψυχική ευεξία.
Τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, όμως, θα πρέπει να διαφυλάξουμε την υγεία των παιδιών μας και γενικότερα όλων των συμπολιτών μας. Η υγεία σήμερα είναι πρώτη προτεραιότητα. Τα σχολεία λειτουργούν κάτω από ειδικές συνθήκες, σύμφωνα με οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΔΥ (απαγόρευση εισόδου σε άτομα πέρα των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, καθαριότητα και απολύμανση με ειδικές οδηγίες κ.λ.π.). Για όλους αυτούς τους λόγους, αδυνατούμε, προς το παρόν, να παραχωρήσουμε σχολικές αίθουσες και ζητούμε την κατανόηση όλων.
Σε ό,τι αφορά τη διαφοροποίηση με τα αθλητικά σωματεία, αυτά εξακολουθούν να λειτουργούν βάσει ειδικών πρωτοκόλλων τα οποία έχουν την έγκριση του Υπουργείου Αθλητισμού και του ΕΟΔΥ, με τους αθλούμενους να εισέρχονται στους χώρους άθλησης από ξεχωριστές εισόδους, χωρίς να έρχονται σε επαφή με το σχολικό περιβάλλον.
Οι καιροί που διανύουμε είναι δύσκολοι, χωρίς αμφιβολία, πρέπει όμως όλοι μας να δείξουμε τη δέουσα σοβαρότητα, κατανόηση κι αλληλεγγύη ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις αντίξοες αυτές συνθήκες με το μικρότερο δυνατό κόστος για το πιο πολύτιμο αγαθό, αυτό της υγείας.
Ο πολιτισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας υγιούς κοινωνίας και ως Δήμος θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε συλλόγους, στο μέτρο που μας επιτρέπεται σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ