Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑΙΧΜΗΡΑΠου πήγαν οι ανεμόμυλοι του κορονοϊού που έβλεπε στη Θεσσαλονίκη γνωστός λοιμωξιολόγος;

Που πήγαν οι ανεμόμυλοι του κορονοϊού που έβλεπε στη Θεσσαλονίκη γνωστός λοιμωξιολόγος;

Καθώς διαβάζουμε ότι μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας με τον Περιφερειάρχη, τους δημάρχους και τους εκπροσώπους φορέων της περιοχής, ο Νίκος Χαρδαλιάς εξέφρασε την ανησυχία του για την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν η Κοζάνη, αλλά και πόλεις όπως η Καστοριά, η Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα, αναρωτηθήκαμε που πήγαν οι ανεμόμυλοι που έβλεπε πριν λίγες εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη γνωστός λοιμωξιολόγος, τότε που συμβούλευε τους Αθηναίους αλλά και τους κατοίκους άλλων περιοχών να συμπεριφερθούν όπως οι Θεσσαλονικείς για να περιορίσουν την πανδημία.

Τελικά στη Θεσσαλονίκη όχι μόνο δεν περιορίστηκε η πανδημία, αλλά κινδυνεύει και με lockdown. Τελικά για μία ακόμα φορά τυχαία περιστατικά παρουσιάζονταν σαν τους ανεμόμυλους που κυνηγούσε ο Δον Κιχώτης. Τελικά το πρότυπο της Θεσσαλονίκης στη δεύτερη φάση της πανδημίας ήταν ένας ανεμόμυλος, όπως ανεμόμυλος ήταν το πρότυπο της Ελλάδας στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Αλλά αφού στην Ελλάδα δεν ανοίγουμε νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, νέες Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας, νέα Νοσοκομεία, νέες δομές Υγείας και δεν προσλαμβάνουμε υγειονομικό προσωπικό, αφού στην Ελλάδα δεν αγοράζουμε λεωφορεία και δεν προσλαμβάνουμε οδηγούς για να μην είναι οι επιβάτες στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες μέσα σ’ αυτά, αφού στην Ελλάδα δεν φτιάχνουμε αίθουσες και δεν διορίζουμε καθηγητές και δασκάλους για να μην είναι οι μαθητές στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον, κοιτάζουμε τον ουρανό, κάνουμε τον σταυρό μας, παίζουμε ένα τζόκερ και σκεφτόμαστε: «κι αν σου κάτσει;»!

Φαίνεται όμως ότι στη δεύτερη φάση της πανδημίας δεν μας έκατσε και η δεύτερη φάση μας βρίσκει με την πολιτεία να μας λέει ότι είμαστε ένα βήμα πριν φρακάρει το σύστημα Υγείας ενώ στην Ελλάδα είναι ακόμα καλοκαίρι! Δηλαδή μετά από ένα μήνα τι θα γίνει κύριοι κυβερνητικοί και κύριοι επιστήμονες, όταν θα έρθει ο χειμώνας;!

Ραφαήλ Βασιλειάδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ