Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΠέντε δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης καταψήφισαν πρόταση του δημάρχου

Πέντε δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης καταψήφισαν πρόταση του δημάρχου

Τελικά στα δύσκολα ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου θα έχει τη στήριξη της αντιπολίτευσης για να περνάει τις εισηγήσεις του. Τελικά στα δύσκολα κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης του δήμου είτε θα κρύβονται, είτε θα καταψηφίζουν. Τελικά ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός στις δύσκολες αποφάσεις θα προχωράει με τη συνδρομή των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Μετά την περιπέτεια της ανανέωσης των συμβάσεων των υπαλλήλων που εργάζονται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς με πρόγραμμα ΕΣΠΑ, κατά την οποία ο δήμαρχος μπόρεσε να ανανεώσει τις συμβάσεις με την υπογραφή του Αντιπροέδρου της ΔΗΚΕΚΠΑΚΕ, Αντώνη Κοντσίδη, αφού η Πρόεδρος αρνήθηκε να υπογράψει, υπήρξε και νέα παρόμοια περιπέτεια. Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου, που συζητήθηκε εάν το δημοτικό συμβούλιο θα επιτρέψει σε 24 εργαζόμενους ορισμένου χρόνου να δικάσουν σε δικαστήριο της Αθήνας προσφυγή τους για να γίνουν μόνιμοι, η εισήγηση του δημάρχου να γίνει δεκτό το αίτημα των εργαζομένων ψηφίστηκε από όλους τους συμβούλους της παράταξης Καμαρινού, από όλους τους συμβούλους της παράταξης Ζυγά, από όλους τους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης και από έξι συμβούλους της διοίκησης! Πέντε σύμβουλοι της διοίκησης καταψήφισαν την πρόταση του δημάρχου και τρεις ψήφισαν λευκό. Λευκό επίσης ψήφισαν οι σύμβουλοι της παράταξης Σούλα, ενώ η παράταξη Γιαννακόπουλου έκανε δική της πρόταση να γυρίσει το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή και να ψηφιστεί εκεί. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης που καταψήφισαν ή ψήφισαν λευκό, κράτησαν τη συγκεκριμένη στάση γιατί η γνωμοδότηση των νομικών συμβούλων του δήμου ήταν αρνητική στο αίτημα των εργαζόμενων και θα κινδύνευαν να διωχθούν εάν θα ψήφιζαν υπέρ. Η λευκή ψήφος της παράταξης Σούλα ήταν εξαιτίας των καταγγελιών που έχουν ταλαιπωρήσει τον δήμο.

Αυτό προφανώς που δεν καταλαβαίνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης είναι ότι είναι πολιτικά πρόσωπα, ζήτησαν την ψήφο του κόσμου, ψηφίστηκαν και είναι υποχρεωμένοι να πάρουν τις ευθύνες που τους αναλογούν ως πολιτικά πρόσωπα. Δεν είναι δυνατόν να εκθέτουν συνεχώς τον δήμο και τον δήμαρχο με τη στάση τους και τη συμπεριφορά τους. Αν δεν μπορούν και δεν θέλουν να είναι πολιτικοί, να παραιτηθούν. Η εναρμόνιση της στάσης τους με τις γνωμοδοτήσεις των νομικών συμβούλων του δήμου είναι στάση υπαλλήλου κι όχι αιρετού. Άλλωστε ο νομικός σύμβουλος του δήμου, που παρέστη στο δημοτικό συμβούλιο και ανάλυσε τη γνωμοδότηση, είπε ξεκάθαρα στους δημοτικούς συμβούλους πως η γνωμοδότηση δεν είναι εισήγηση και δεν τους δεσμεύει. Είναι απλά η άποψη της νομικής υπηρεσίας του δήμου. Επίσης οι συνέπειες για τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, που υπερψήφισαν την πρόταση του δημάρχου, δεν είναι διαφορετικές από αυτές που θα είχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης εάν υπερψήφιζαν. Γιατί οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης δεν φοβήθηκαν; Εάν οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης δεν μπορούν να διοικήσουν, ας παραιτηθούν για να διοικήσει η αντιπολίτευση.

Κ. Τσ.

Τα μετρήσατε καλά αυτά που γράψατε κυρία Κορωνίδου;
Τα εφευρετικά μέλη της διοίκησης Μανδαλιανού…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ