Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΑνακοίνωση  του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Εύοσμου σχετικά με την σε βάρος...

Ανακοίνωση  του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Εύοσμου σχετικά με την σε βάρος του πρόταση μομφής

Την παρακάτω ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έκανε ο Πρόεδρος της Δημοτική Κοινότητας Ευόσμου κύριος Παναγιώτης Φωτιάδης:

«Από την αρχή της θητείας μου ως εκλεγμένος πρώτος σε ψήφους από το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου και όχι διορισμένος Πρόεδρος της  Κοινότητας Ευόσμου υπηρετώ πιστά την αξία της διαφάνειας και της πλήρους ενημέρωσης  των πολιτών του Δήμου μας, σχετικά με τα πεπραγμένα της Κοινότητας Ευόσμου. Η επιστολή αυτή έχει ως μοναδικό σκοπό την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην τελευταία τακτική συνεδρίαση Κοινότητας Ευόσμου.

Στις δημοκρατικές  κοινωνίες  οι θεσμοί και τα όργανα διοίκησης λειτουργούν με βάση τους  επίσημους νόμους  του Κράτους. Οι  7 σύμβουλοι της Κοινότητας Ευόσμου , χωρίς να είναι γνώστες απ’ ότι αποδεικνύουν τα πεπραγμένα τους, και χρησιμοποιώντας εντέχνως άρθρο  ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ , το οποίο δεν ψηφίστηκε ποτέ και ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ άρθρο του νόμου 3852/10 όπως ισχύει σήμερα,  υπέβαλαν εγγράφως  πρόταση μομφής για τον Πρόεδρο. Παράλληλα, ζήτησαν να προχωρήσω σε διακοπή της τακτικής συνεδρίασης και να ξεκινήσω  αμέσως μυστική ψηφοφορία για την αποπομπή μου, με βάση όπως ανέφερα άρθρο που θεωρούσαν ότι ισχύει. Τους ανέφερα ότι απ’ όσο γνωρίζω δεν υπάρχει σε ισχύ άρθρο που προβλέπει υποβολή πρότασης μομφής εναντίον του Προέδρου Συμβουλίου Κοινότητας. Λόγω των έντονων λεκτικών απαντήσεων στο πρόσωπό μου και θέλοντας να εξαλείψω και την ελάχιστη πιθανότητα να μην είμαι γνώστης του άρθρου και της διαδικασίας αυτής, ενημέρωσα το σώμα ότι θα προχωρήσω σε ολιγόλεπτο διάλειμμα για να ενημερωθώ.  Στην ενέργεια μου αυτή, οι υπογράφοντες σύμβουλοι με φωνές απέναντι στο πρόσωπο μου, απαίτησαν να παραμείνω στην αίθουσα και να μην επικοινωνήσω με κανένα. Μέσα σε κλίμα έντονης έντασης και λεκτικής βίας κατάφερα να επικοινωνήσω με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιο Ρούμελη και με την Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Δεμέτη Φωτεινή. Και οι δύο πλευρές με ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει αυτό το άρθρο και ότι δεν προβλέπεται η διαδικασία που απαιτούσαν οι υπογράφοντες την πρόταση μομφής. Ενώ είχα στο τηλέφωνο την κ. Δεμέτη τους ενημέρωσα στο μικρόφωνο ότι δεν προβλέπεται αυτό που ζητάνε και ότι μπορούν να καταθέσουν της πρόταση μομφής αν θέλουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Τότε μία σύμβουλος, που ζητούσε να συνεχιστεί η διαδικασία καθώς θεωρούσε ότι δεν λέμε την αλήθεια, με ρώτησε για την κ. Δεμέτη με την οποία συνομιλούσα ακόμα στο κινητό ¨Ποιανής παράταξης είναι η υπάλληλος αυτή;. Μετά από συνεχείς αντιδράσεις των συμβούλων και της χαοτικής κατάστασης που είχε δημιουργηθεί, ζήτησα όπως θα έκανε κάθε λογικός άνθρωπος να δούμε το θέμα την επόμενη μέρα και να συνεχίσουμε την συνεδρίαση με τα θέματα προημερησίας και ημερήσιας διάταξης, καθώς σύμφωνα με τον νόμο δεν μπορούσα να ακολουθήσω μια παράνομη διαδικασία, επειδή απλά την απαιτούσαν οι σύμβουλοι αυτοί. Λόγω της λεκτικής βίας που δεχόμουν και της κλιμακούμενης έντασης ενημέρωσα το σώμα ότι θα ακολουθώ την άλλη εναλλακτική που ήταν η διακοπή της συνεδρίασης μέχρι να ξεκαθαριστεί το τοπίο με το άρθρο που επέμεναν ότι έχει ισχύ, ακολουθώντας πιστά τις δημοκρατικές διαδικασίες

Σχετικά με τους λόγους της πρότασης μομφής έχω να δηλώσω τα εξής: όλες οι αποφάσεις της Κοινότητας Ευόσμου μέσω του Τμήματος Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων προωθούνται στον Δήμαρχο και στις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες είναι υποχρεωμένες αυτές να απαντήσουν στο συλλογικό όργανο και όχι ο Πρόεδρος του. Δεύτερον, όποια απάντηση έχει δοθεί έχει προωθηθεί είτε άμεσα από το Τμήμα Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων, είτε μέσω εμένα σε όλους τους Συμβούλους. Όσον αφορά την δυσλειτουργία της Κοινότητας οι προτάσεις και οι πράξεις μου, καθώς ο συλλογικές δράσεις και αποφάσεις της Κοινότητας δίνουν την απάντηση. Οι συνεχείς καταγγελίες  για το πρόσωπο μου είτε μέσα από δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε μέσα από το έγγραφο που κοινοποιήθηκε το καλοκαίρι στους δημοτικούς συμβούλους σχετικά με την δυσλειτουργία της Κοινότητας εξαιτίας μου, αποδεικνύουν ποιοι και γιατί επιθυμούν την δυσλειτουργία της Κοινότητας

Από την αρχή της θητείας μου, παρά τον γνωμοδοτικό χαρακτήρα του συλλογικού οργάνου της Κοινότητας Ευόσμου δηλαδή της μη δυνατότητας άμεσων εκτελεστέων αποφάσεων, μαζί με τους συναδέλφους, τόσο της παράταξης μου όσο και των άλλων παρατάξεων, προσπαθούμε να παρέμβουμε για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του τόπου μας όσο και να διοργανώσουμε δράσεις που έχουν σκοπό να συμβάλλουν θετικά σε διάφορους τομείς της κοινωνίας. Παρά τα πολλαπλά εμπόδια με συκοφαντίες που στοχεύουν στην αδράνεια μου και στην στασιμότητα ,  θα συνεχίσω με το ίδιο πάθος με τους συναδέλφους σε ενέργειες με θετικές επιπτώσεις για την Κοινότητα Ευόσμου, πάντα με αίσθημα ευθύνης και με σεβασμό στους νόμους του Κράτους.

Τέλος, ως εκλεγμένος αιρετός του τόπου μας δεν θα συμμετέχω στην απαξίωση και υποβάθμιση της πολιτικής ζωής και θα συνταχθώ με εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις, ανεξαρτήτου παράταξης και ιδεολογίας, που σέβονται τους νόμους και τις διαδικασίες του Κράτους και δηλώνουν απερίφραστα την αντίθεση τους σε κάθε μορφή λεκτικής βίας και εκφοβισμού.

Για την επιβεβαίωση των γεγονότων μπορείτε να ανατρέξετε στο ηχογραφημένο αρχείο της συνεδρίασης. Είμαι διαθέσιμος για κάθε διευκρίνηση ή απορία.

Με εκτίμηση

Φωτιάδης Παναγιώτης

Πρόεδρος Κοινότητας Ευόσμου»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ