Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑΙΧΜΗΡΑΜια δύσκολη ημέρα με έναν εισβολέα στο σπίτι μου…

Μια δύσκολη ημέρα με έναν εισβολέα στο σπίτι μου…

Μια δύσκολη ημέρα και σήμερα. Ένας εισβολέας, που μπαινοβγαίνει στο σπίτι μου όποτε γουστάρει, ξαναήρθε και σήμερα. Ο εισβολέας θεωρεί ότι μέρος της αυλής μου είναι δική του αυλή. Παραβιάζει το φράχτη, μπαίνει μέσα στην αυλή μου, σκάβει, φτιάχνει κήπο, καλλιεργεί τα ζαρζαβατικά του.

Καλώ την αστυνομία. Η αστυνομία με συμβουλεύει να προσφύγω στα δικαστήρια. Δεν θέλω να σπάσω το κεφάλι του γείτονα γιατί είμαι πολιτισμένος άνθρωπος. Αν χρειαστεί θα προσφύγω στα δικαστήρια παρόλο που ο γείτονας δεν θέλει τέτοιο πράγμα. Τον καλώ σε διμερείς συνομιλίες. Συμφωνούμε να διαπραγματευτούμε πόσο μεγάλο κομμάτι από την αυλή μου θα πάρει για να μην πιαστούμε στα χέρια. Τον καλεί και η αστυνομία. Πρέπει να αρχίσουν συνομιλίες για να δούμε τι θα του δώσω από την αυλή μου.

Πανηγυρίζω γιατί ο γείτονας θα κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να διαπραγματευτούμε τι θα του δώσω από την αυλή που μου ανήκει. Δεν προλαβαίνω να τελειώσω τα πανηγύρια και ο γείτονας, πριν αρχίσουν οι συνομιλίες, ρίχνει τον φράχτη μου και αρχίζει να χτίζει καινούργιο φράχτη καταπατώντας μεγάλο μέρος της αυλής μου. Βγαίνω έξω, αρπάζω τον γκασμά και του ανοίγω το κεφάλι. Πολύ τον ανέχτηκα να προσπαθεί να αρπάξει την περιουσία μου. Έκανα το ιερό μου καθήκον γιατί η ιδιοκτησία είναι ιερή.

Ευτυχώς το Αιγαίο δεν είναι δική μου ιδιοκτησία κι έτσι μπορώ χωρίς τύψεις να αφήσω τους Τούρκους να πάρουν ένα κομμάτι από αυτό, αφού δεν είναι ιερή υποχρέωσή μου να το υπερασπιστώ. Ας πάρουν όσο θέλουν από το Αιγαίο. Αν θέλουν ας πάρουν και ένα δυο νησιά, αρκεί να μην τεθεί σε κίνδυνο η ηρεμία μου και η ιδιοκτησία μου για την οποία σκότωσα άνθρωπο. Άλλωστε εγώ από τώρα ψάχνω να δω που θα περάσω τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές. Δεν είμαστε για πόλεμο και άλλες τέτοιες μ@λ@κίες.

Ας πάω να ρίξω έναν μεσημεριανόν υπνάκο τώρα. Ο γείτονάς μου είναι νεκρός και η αυλή μου δεν κινδυνεύει. Το Oruc Reis μαζί με Τουρκικά πολεμικά πλοία αλωνίζουν το Αιγαίο, αλλά το Αιγαίο δεν ανήκει στην αυλή μου για να το υπερασπιστώ. Άλλωστε, για να σας εξομολογηθώ και κάτι ελπίζοντας πως κρατάτε μυστικό, ο γείτονάς μου ήταν του χεριού μου. Ο Ερντογάν δεν είναι του χεριού μου, οπότε άφησέ τον να πάει στο γέρο διάολο να πάρει όσο από το Αιγαίο γουστάρει!!

Εγώ γεμίζω την καραμπίνα και ετοιμάζω την πριονοκορδέλα, ώστε αν εισβάλει για να κλέψει κανένας γυούφτος να τον κάνω κομματάκια. Το ίδιο θα κάνω και με τον μετανάστη και με τον πρόσφυγα. Δεν μπορεί ο μετανάστης και ο πρόσφυγας να χορταίνουν την πείνα τους από τη μηλιά της αυλής μου. Αν ξανανέβουν πάνω στη μηλιά μου, που είναι ιδιοκτησία μου, θα τους καθαρίσω. Καλά να αφήσω τον Ερντογάν να απλώσει την χερούκλα του και να αρπάξει τους Ελληνικούς υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο, αλλά όχι να αφήσω και τον γυούφτο και τον πρόσφυγα να ανέβουν στη μηλιά μου!!

Μαυρομάτης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ