Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑΙΧΜΗΡΑΦασισμός η κριτική στην άποψη στον Πορτοσάλτε

Φασισμός η κριτική στην άποψη στον Πορτοσάλτε

Πριν από λίγο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο Άρης Πορτοσάλτε, εξαιτίας μιας επίθεσης προβοκατόρων που έγραψαν συνθήματα στην πολυκατοικία που κατοικεί, μας είπε ότι η επίθεση έγινε διότι τον στοχοποίησαν εφημερίδες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επειδή εξέφρασε την άποψη πως δεν θα έπρεπε να γίνει συγκέντρωση έξω από το Εφετείο εν όψει της απόφασης του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή. Ο Πορτοσάλτε το πήγε ένα βήμα παραπέρα και είπε ότι δεν θα έπρεπε να γίνεται κριτική στη δημοσιογραφική του άποψη, αφού ο ίδιος δεν θα έκανε ποτέ κριτική σε δημοσιογράφο.

Αυτός ο απίστευτος με τις αντιδραστικές απόψεις θα μας τρελάνει εντελώς αφού προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν πρέπει να ασκείται κριτική στους δημοσιογράφους, αφού κάτι τέτοιο οδηγεί σε συμπεριφορές σαν τη φασιστική επίθεση που έγινε στην οικοδομή του. Ο Πορτοσάλτε τέντωσε το σχοινί εντελώς μιλώντας για βία της άκρας αριστεράς και η βία αυτή ήταν τα συνθήματα στην οικοδομή του. Σε λίγο θα του στήσουμε κι ένα μνημείο ως θύμα της ακροαριστερής βίας, δίπλα στο μνημείο για τον Παύλο Φύσσα. Δίπλα στα μνημεία των νεκρών θα στήσουμε μνημεία για τους ζωντανούς, αφού οι διάφοροι Πορτοσάλτε προσπαθούν να εξομοιώσουν τα μαχαίρια στην καρδιά των θυμάτων τους με τις μπογιές στις εισόδους των πολυκατοικιών τους.

Εάν ο Πορτοσάλτε δεν ήταν επικίνδυνος θα μας προκαλούσε πολύ γέλιο. Οι απόψεις του όμως είναι άκρως επικίνδυνες. Από τη μια να ζητάει ο λαός να μην εκφραστεί εν όψει της αποφάσεως του δικαστηρίου με μια τόσο αντιδραστική και προκλητική πρόταση απαλλαγής από την εισαγγελέα, από την άλλη να απαιτεί να μην γίνεται κριτική στη δημοσιογραφική του άποψη και γενικά στους δημοσιογράφους. Οι Πορτοσάλτε ζητάνε σιγή νεκροταφείου για να μπορεί το σύστημα να κόβει και να ράβει χωρίς αντιδράσεις, χωρίς ούτε καν κριτική! Οι Πορτοσάλτε ζητάνε σιγή νεκροταφείου για να μπορούν εύκολα να επιβάλλονται μνημόνια, να κόβονται μισθοί και συντάξεις, να αρπάζονται λαϊκές κατοικίες.

Για τα υπόλοιπα αστεία περί σεβασμού της οικογενειακής εστίας από υπάρξεως της ανθρώπινης κοινωνίας που είπε ο Πορτοσάλτε δεν θα πολυασχοληθώ. Επειδή όμως είπε ότι η οικογενειακή εστία γινόταν και γίνεται παντού σεβαστή εκτός από τη δική του περίπτωση, που συνεχώς παραβιάζεται με συνθήματα στην οικοδομή του, θα ήθελα να γράψω ότι σ’ αυτήν τη χώρα η οικογενειακή εστία των αντιφρονούντων παραβιαζόταν για πλάκα στο πρόσφατο παρελθόν και όχι μόνο από τις δυνάμεις καταστολής, αλλά και από το παρακράτος και από διάφορους παρακμιακούς που δρούσαν σπρωγμένοι από το παρακράτος. Ε όχι και να μας τρελάνει ο Πορτοσάλτε…

Τάκης Φ.

ΥΓ. Όταν ο Πορτοσάλτε μιλάει για στοχοποίηση προκαλεί πολύ γέλιο, αφού με τα όσα λέει καθημερινά δεν κάνει άλλη δουλειά από το να στοχοποιεί κάθε κοινωνική ομάδα που αγωνίζεται, δεν κάνει άλλη δουλειά από το να προσπαθεί να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό εναντίον κάθε αγωνιζόμενου. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα όσα τόλμησε να ξεστομίσει εναντίον των αγωνιζόμενων γιατρών κατά την περίοδο της καραντίνας. Ας πάψει ο κύριος Πορτοσάλτε να παριστάνει το θύμα. Η προσπάθεια αυτοθυματοποίησής του με τις διάφορες σάλτσες των υπολοίπων δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ είναι πολύ αστεία εικόνα, για να μην γράψω τίποτα πιο βαρύ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ