Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑΙΧΜΗΡΑΤελικά ο ήλιος γυρίζει γύρω από τη Γη

Τελικά ο ήλιος γυρίζει γύρω από τη Γη

Τελικά μήπως η Γη δεν γυρίζει γύρω από τον ήλιο, αλλά ο ήλιος γυρίζει γύρω από τη Γη; Τελικά μήπως η Γη είναι το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος; Τελικά μήπως όλο το σύμπαν γυρίζει γύρω από τη Γη; Τελικά μήπως είχε λάθος ο Γαλιλαίος; Τελικά μήπως είχε δίκιο η Ιερά Εξέταση;

Εάν λάβει κανείς υπόψιν του τα μέτρα που παίρνονται και τα μέτρα που δεν παίρνονται στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, εάν λάβει κανείς υπόψιν τις προτάσεις των επιστημόνων για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του covid-19, τότε σίγουρα θα αρχίσει να σκέφτεται ότι η Γη είναι το κέντρο του σύμπαντος!

Κρίμα που δεν ζει ο Γαλιλαίος να καμαρώσει τους Έλληνες επιστήμονες οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί με την αντιμετώπιση του κοροναϊού. Να τους καμαρώσει γιατί το 2020 με τη στάση τους απέναντι στους τρόπους με τους οποίους μεταδίδεται ή δεν μεταδίδεται ο κοροναϊός θέτουν σε αμφισβήτηση το ηλιοκεντρικό σύστημα και τοποθετούν τη Γη στο κέντρο όχι του ηλιακού μας συστήματος, αλλά του σύμπαντος κόσμου.

Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, με την παρουσία μιας ιδιότυπης Ιεράς Εξέτασης, ο σκοταδισμός ζει και βασιλεύει, ενώ οι διασωληνομένοι στις ΜΕΘ από τον κοροναϊό αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Στην Ελλάδα του 2020, επιστήμονες και πολιτεία προτιμούν να αφήνουν να αυξάνεται ο αριθμός των διασωλυνομένων στις ΜΕΘ παρά να βροντοφωνάξουν «κι όμως γυρίζει», άλλοι γιατί πιστεύουν ότι ο ήλιος γυρίζει γύρω από τη Γη κι άλλοι γιατί φοβούνται να πουν ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον ήλιο.

Στην Ελλάδα η ατομική ευθύνη του κόσμου για την εξάπλωση του κοροναϊού παρουσιάζεται ως η αμαρτία εξαιτίας της οποίας εξαπλώνεται ο κοροναϊός. Στην Ελλάδα, που οι επιστήμονες ανέχονται ή αποδέχονται ότι η Γη είναι το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος, είναι πολύ φυσιολογικό η διάδοση του κοροναϊού να οφείλεται στην ατομική ανευθυνότητα του καθενός, συνεπώς στην αμαρτία ή στις αμαρτίες του καθενός. Στην Ελλάδα πέφτει τόσο σκοτάδι που ούτε ο Θεός δεν θα μπορεί να μας δει για να μας σώσει.

Τ. Νιάτσνια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ