Οι ΗΠΑ ζητούν από την Ελλάδα να αφήσει απροστάτευτα τα νησιά του Αιγαίου

    0
    1
    TEST

    Ζουρνάδες, νταούλια, χαρές και πανηγύρια που ο Πομπέο ήρθε στην Ελλάδα χωρίς να πάει στην Τουρκία. Ο Πέτσας κόντεψε να δώσει συνέντευξη τύπου χορεύοντας σε καμιά πίστα κέντρου δεξιώσεων από τη χαρά του για τον ερχομό του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών. Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και τα μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης, εάν δεν υπήρχε η πανδημία, σίγουρα θα καλούσαν στον κόσμο να βγει στους δρόμους να πανηγυρίσει!

    Πέτσες, κυβερνητικοί, Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και Μέσα Ενημέρωσης με το θόρυβο από τα νταούλια και τους ζουρνάδες προσπάθησαν να κρύψουν ότι ο Πομπέο στην Ελλάδα δεν ήρθε για καλό. Ανώτατος παράγοντας του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών απαντώντας σε ερωτήσεις Ελλήνω δημοσιογράφων δήλωσε ξεκάθαρα, την ώρα που ο Πομπέο ερχόταν στην Ελλάδα, ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Ελλάδα την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, αλλά κυβέρνηση και Μέσα Ενημέρωσης προσπάθησαν να εξαφανίσουν τη δήλωση αυτή.

    Τι σημαίνει αποστρατικοποίηση του Αιγαίου; Δεν σημαίνει απαραίτητα να φύγουν οι στρατιώτες από τα νησιά μας. Οι Αμερικανοί ζητούν ο στρατός μας στα νησιά να μην έχει ισχύ πυρός, να μην μπορεί να αντιπαρατεθεί με την Τουρκική στρατιά της Σμύρνης. Οι Αμερικανοί θέλουν τους στρατιώτες μας τουρίστες στα νησιά μας. Οι Αμερικανοί ουσιαστικά ζητούν από την Ελλάδα να αφήσει ξεβράκωτο το Αιγαίο απέναντι στην Τουρκική επιθετικότητα και απέναντι στις Τουρκικές διεκδικήσεις.

    Προφανώς γι’ αυτές τις Αμερικανικές εντολές πανηγυρίζουν όσοι πανηγυρτζήδες πανηγυρίζουν για την επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα. Ο Πομπέο ήρθε να μοιράσει το Αιγαίο και αυτοί πανηγυρίζουν. Αλλά τι να περιμένεις από ανθρώπους που δήλωναν ότι δεν πρόκειται να υποδεχτούν ποτέ στην Ελλάδα Σκοπιανό πρόεδρο ως Μακεδόνα που μιλάει τη Μακεδονική γλώσσα, αλλά τον υποδέχτηκαν πριν λίγες ημέρες μετά βαΐων και κλάδων; Τι να περιμένει κανείς από ανθρώπους που παρίσταναν τους Μακεδονομάχους κοροϊδεύοντας τον κόσμο και τώρα ο Σκοπιανός πρόεδρος ως Μακεδόνας τους ευχαρίστησε για τη συμβολή τους στην επίλυση του προβλήματος;

    Δηλαδή την ώρα που έκαναν πως διαδηλώνουν ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών συνέβαλαν στην προώθηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Βέβαια αυτό δεν είναι καθόλου παράξενο, αφού η Συμφωνία των Πρεσπών συντάχθηκε και επιβλήθηκε από τους Αμερικανούς και αυτοί έχουν αποδειχτεί διαχρονικοί εντολοδόχοι των Αμερικανών. Αυτά ας τα βλέπει ο κόσμος που σύρθηκε πίσω τους και τους ψήφισε γιατί θα καταργούσαν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Όχι μόνο δεν θα την καταργήσουν, αλλά η συμφωνία που θα κάνουν για το Αιγαίο θα είναι πολύ χειρότερη από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

    Ποστ