Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑΙΧΜΗΡΑΕξαιτίας τέτοιων πιθήκων αυτός ο κόσμος βγήκε από τις σπηλιές Μπογδάνε…

Εξαιτίας τέτοιων πιθήκων αυτός ο κόσμος βγήκε από τις σπηλιές Μπογδάνε…

Επειδή ο Μπογδάνος τόλμησε, μέσω ενός εμετικού σκίτσου, να χαρακτηρίσει πιθήκους τους καταληψίες μαθητές, όσους δηλαδή πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα το οποίο υπηρετεί και το οποίο καθημερινά πασχίζει να γυρίσει τον άνθρωπο στο επίπεδο του πιθήκου, θα θέλαμε να του πούμε, γνωρίζοντας πως δεν πρόκειται να καταλάβει γιατί μονίμως βρίσκεται σε ακροδεξιό παραλήρημα, ότι αυτός ο κόσμος βγήκε από τις σπηλιές και έφτασε στο διάστημα εξαιτίας τέτοιων πιθήκων, πιθήκων που σηκώθηκαν στα δύο πόδια και δεν συνέχισαν να περπατούν στα τέσσερα και να πηδούν από δέντρο σε δέντρο. Αυτός ο κόσμος πήγε μπροστά από μειοψηφείς είτε του αρέσει του Μπογδάνου είτε όχι. Αν η κοινωνία περίμενε τις πλειοψηφίες των Μπογδάνων θα ήταν ακόμα στις σπηλιές.

Είτε συμφωνεί λοιπόν κανείς με τους μαθητές είτε όχι για τις καταλήψεις, είναι πρόστυχο να τους χαρακτηρίζει πιθήκους. Είναι παιδιά που βλέπουν τα πάντα να βγαίνουν στο σφυρί από Μπογδάνους. Είναι παιδιά που βλέπουν τους Μπογδάνους, αφού πρώτα φόρτωσαν την ευθύνη για τα μνημόνια στους γονείς τους, να προσπαθούν να τους φορτώσουν την ευθύνη για την εξάπλωση του κοροναϊού και από την άλλη να μην κάνουν τίποτα σε επίπεδο πολιτείας για να τους προστατέψουν από την πανδημία, στοιβάζοντας τους μαθητές μέσα στις αίθουσες με μόνο μέσο προστασίας τη μάσκα.

Οι καταληψίες μαθητές δεν είναι πίθηκοι. Είναι παιδιά που αρνούνται να τους ξαναγυρίσουν οι Μπογδάνοι στην κατάσταση του πιθήκου. Ο άνθρωπος έκανε εκατομμύρια χρόνια να σηκωθεί όρθιος. Ότι και να κάνει ο Μπογδάνος δεν πρόκειται να τον ξαναρίξει στα τέσσερα μέσα σε μικρό ή σε μεγάλο διάστημα, γιατί πάντα θα υπάρχουν αυτοί που δεν θα σκύβουν το κεφάλι στις απειλές, στις ύβρεις, στις μηνύσεις και στην τρομοκρατία των Μπογδάνων.

Ποστ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ