Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑΙΧΜΗΡΑΟ ίππος κινήθηκε στο κέντρο της παράταξης…

Ο ίππος κινήθηκε στο κέντρο της παράταξης…

Ο ίππος είναι ισχυρός. Όσοι δεν τον εκτιμάνε δεν ξέρουν τι τους γίνεται, δεν έχουν ιδέα τι μπορεί να κάνει στη μάχη, δεν έχουν ιδέα από μάχη. Η κίνηση του ιππικού πάντα δρομολογεί εξελίξεις στο πεδίο της μάχης. Ο ίππος μπορεί να κινηθεί στο κέντρο της μάχης και σε σημείο ανάμεσα στην παράταξη του αντιπάλου. Αυτός που κίνησε τον ίππο μπορεί να τον κίνησε για λόγους προφανείς ή όχι. Αυτός που κίνησε τον ίππο μπορεί να τον κίνησε για λόγους που ίσως φαίνονται προφανείς, αλλά τελικά δεν είναι.

Ο ίππος μπορεί να κινήθηκε στο κέντρο της παράταξης για να επιτεθεί. Από το κέντρο της παράταξης είναι δυνατόν να επιτεθεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση με ταχύτητα ή να υποστηρίξει επίθεση που θα εκδηλωθεί από οποιαδήποτε πλευρά. Ο ίππος στο κέντρο της παράταξης μπορεί και να βρέθηκε όμως για αντιπερισπασμό, για να σηκώσει κουρνιαχτό. Μπορεί δηλαδή τελικά να μην συμμετάσχει στην επίθεση που θα εκδηλωθεί, μπορεί να μετακινήθηκε εκεί απλά για να εγκλωβίσει πάνω του αντίπαλες δυνάμεις. Η κίνηση του ιππικού μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στον αντίπαλο και να τον οδηγήσει σε σπασμωδικές κινήσεις.

Ο ίππος μπορεί να μετακινήθηκε στο κέντρο της παράταξης ώστε αν χρειαστεί να δημιουργήσει χάος. Ο ίππος μπορεί να είναι εκείνη η πεταλούδα που κούνησε τα φτερά της σε μια άκρη της γης φέρνοντας βροχή στο άλλο άκρο της γης. Η μετακίνηση του ίππου στο κέντρο της παράταξης σίγουρα μπορεί να φέρει στην άλλη άκρη του πεδίου της μάχης περισσότερες εξελίξεις από τη βροχή που φέρνει το κούνημα των φτερών της πεταλούδας στην άλλη άκρη της γης.

Ο στρατηγός, που δεν εκτιμά τον ίππο, είναι στρατηγός της πλάκας και δεν έχει ιδέα από το παιχνίδι. Με τον ίππο στο κέντρο της παράταξης ένα κλειστό Ινδικό άνοιγμα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αγγίφς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ