Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Ανευθυνότητα του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού»

«Ανευθυνότητα του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού»

Την παρακάτω δήλωση στην «Αγκίδα» έκανε ο πρώην δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Πέτρος Σούλας όσον αφορά το κρούσμα κορωνοϊού στην Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου και τη διαχείρισή της από τη διοίκηση του δήμου:

«Θέλω να καυτηριάσω την ανευθυνότητα του δημάρχου και της σημερινής δημοτικής αρχής γενικότερα, για το ότι δεν ήταν προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορωνοϊού. Ήταν εντελώς ανέτοιμη η διοίκηση. Είχα κάνει τρεις φορές παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να υπάρξει προετοιμασία σχετικά με το πως θα αντιδράσει ο δήμος αν κλείσει κάποια υπηρεσία, πώς θα αντιμετωπιστεί μια τέτοια εξέλιξη. Ένα άλλο ζήτημα που επανειλημμένως έχω θέσει είναι να κάνουνε τεστ για κορωνοϊό. Ο δήμαρχος απάντησε ότι δεν χρειάζεται να γίνουν τεστ και ότι δεν πρόκειται να κάνει τίποτα για το θεαθήναι. Στην προτελευταία συνεδρίαση βέβαια είπε πως ξέρει ότι αναλαμβάνει ρίσκο, αλλά δεν θα προχωρήσει σε τεστ. Δεν μπορείς να αναλαμβάνεις ρίσκο απέναντι στην υγεία των πολιτών, που είναι το πρώτιστο το οποίο πρέπει να διαφυλάξει μία δημοτική αρχή κι ένας δήμαρχος. Σε δεύτερο χρόνο έπρεπε να διαφυλάξει και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Αυτήν τη στιγμή και ενώ παρουσιάστηκε κρούσμα στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης του δήμου, υπάρχουν άνθρωποι από εκεί που συμμετέχουν και στην Οικονομική Επιτροπή και στο Δημοτικό Συμβούλιο, οπότε όλοι μας νοιώθουμε μια ανασφάλεια. Κι αν νοιώθουμε εμείς ανασφάλεια, πόση ανασφάλεια μπορεί να νοιώθουν οι δημότες; Δεν έπρεπε λοιπόν να διαφυλαχτεί το αίσθημα ασφαλείας των δημοτών;

Δεν υπήρχε θέμα στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής σχετικό με το κρούσμα κοροναϊού στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης. Η απάντηση της διοίκησης του δήμου ήταν ότι θα κάνει έκτακτη συνεδρίαση. Η δική μου απάντηση ήταν πως όταν θα τεθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο δεν θα είναι επίκαιρο, οπότε τοποθετήθηκα στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Είχα πει στη διοίκηση σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο να συνάψει συμβάσεις με όσα διαγνωστικά κέντρα θέλει για να γίνουν τεστ κορωνοϊού στους εργαζόμενους. Είχα πει να υπάρχει σύμβαση «stand by» ώστε αν χρειαστεί να γίνουν όσα τεστ χρειάζεται μέχρι ενός ποσού. Η εργαζόμενη που διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό έκανε μόνη της το τεστ. Δεν ξέρω πόσοι ακόμα εργαζόμενοι μπορεί να είναι θετικοί. Εύχομαι να μην υπάρχουν άλλα κρούσματα. Τεστ μετά τη διαπίστωση του κρούσματος δεν έχουν γίνει ακόμα σε κανέναν εργαζόμενο. Είπαν ότι θα κάνουν έκτακτη συνεδρίαση και θα πάρουμε απόφαση για να συνάψουμε σύμβαση με κάποιο διαγνωστικό κέντρο με απευθείας ανάθεση. Είπε ο κύριος Φωτιάδης ότι δεν σύναψαν αυτήν την σύμβαση πρωτύτερα γιατί δεν τους το επέτρεπε η νομοθεσία! Καλά δεν τους το επέτρεπε τότε και τους το επιτρέπει τώρα; Λέει ότι τώρα έχουμε επιχείρημα. Λέει ο νόμος τέτοιο πράγμα; Ότι αν έχεις επιχείρημα συνάπτεις σύμβαση και αν δεν έχεις επιχείρημα δεν συνάπτεις; Σου δίνει το δικαίωμα ο νόμος λόγω κορωνοϊού να αγοράσεις γραφεία, να αγοράσεις υπολογιστές, να αγοράσεις άρβυλα και δεν σου δίνει το δικαίωμα να κάνεις τεστ κορωνοϊού; Θα τρελαθούμε εντελώς; Η διοίκηση έπρεπε να είχε προχωρήσει σε σύναψη σύμβασης για τεστ κορωνοϊού και να την είχε σε αναμονή για όποτε τη χρειαστεί.

Είχα πει επίσης στη διοίκηση του δήμου να κάνει απολυμάνσεις. Ρώτησα τη διοίκηση αν τις έκανε και μου απάντησε ο κύριος Σωτηράκης ότι δεν τις έκαναν γιατί είχε πει ο δήμαρχος πως είναι καλύτερα με χλωρίνη και βετέξ! Τους είπα ότι με βάση αυτήν τη λογική να πάνε να κάνουν απολύμανση στα υφάσματα του πολιτιστικού κέντρου με χλωρίνη και βετέξ.

Η διοίκηση του δήμου αναλαμβάνει τεράστιο πολιτικό κόστος με τη διαχείριση που κάνει όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ