Τελευταία

  Ανέτοιμος ο δήμος να αντιμετωπίσει μια προαναγγελθείσα υγειονομική κρίση

  23-09-2020

  Με αφορμή το κρούσμα κοροναϊού στην Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Κορδελιού Ευόσμου γεννώνται τα παρακάτω ζητήματα στα οποία ο δήμος θα έπρεπε να είχε απαντήσει εκ των προτέρων και βάσει αυτών των απαντήσεων να κινηθεί τώρα:

  1. Μπορεί να συνεχίσει την λειτουργία της μια υπηρεσία στην οποία θα παρουσιαστεί κρούσμα κοροναϊού; Αν ναι, επειδή ο δήμος ανήκει στην πολιτική προστασία, με ποιους δύναται να λειτουργήσει;
  2. Θα τεθούν σε καραντίνα εργαζόμενοι της συγκεκριμένης υπηρεσίας και οι στενές επαφές τους για όσο διάστημα κρίνει ο ΕΟΔΥ;
  3. Πώς θα γίνουν άμεσα τα τεστ κορωνοϊού στη συγκεκριμένη υπηρεσία; Πώς θα γίνουν ξανά τα τεστ στους εργαζόμενους που επιστρέφουν από την καραντίνα;

  Στα παραπάνω ερωτήματα θα έπρεπε να απαντήσει προκαταβολικά ο δήμος ώστε να σχεδιάσει το πρωτόκολλο αντιμετώπισης πιθανού κρούσματος στις υπηρεσίες του.

  Πέραν των παραπάνω ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου θα έπρεπε να ενδιαφερθεί και να παρέμβει στην κεντρική εξουσία για τη στελέχωση και τον εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Ευόσμου ώστε εκείνο να μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας και ώστε να μπορούν να γίνουν σ’ αυτό τα τεστ των εργαζομένων στο δήμο, που τώρα ο δήμος ψάχνει κατόπιν εορτής που θα τα κάνει.

  Ο δήμος θα έπρεπε να είχε ενδιαφερθεί και να παρέμβει στην κεντρική εξουσία ώστε να γίνει ότι ήταν δυνατόν προκειμένου οι μαθητές να μην κάνουν αυτή τη στιγμή μάθημα στοιβαγμένοι σε μικρές και ακατάλληλες αίθουσες. Επίσης ο δήμος θα έπρεπε να είχε ενδιαφερθεί και να είχε παρέμβει στην κεντρική εξουσία ώστε να έχει στα σχολεία του όσες καθαρίστριες χρειάζεται για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού.

  Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου θα έπρεπε να είχε ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού σε τοπικό επίπεδο, γιατί πραγματικά είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει πλάνο για την αντιμετώπιση μιας προαναγγελθείσας πριν από οκτώ μήνες υγειονομικής κρίσης.

  Γ. Ντ.

  You must be logged in to post a comment Login