Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΦταίνε οι διευθυντές και οι καθηγητές για τα χάλια της σχολικής στέγης...

Φταίνε οι διευθυντές και οι καθηγητές για τα χάλια της σχολικής στέγης στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου;

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, ο δήμαρχος, Κλεάνθης Μανδαλιανός, είπε ότι τα προβλήματα στη σχολική στέγη υπήρχαν και δεν δημιουργήθηκαν φέτος. Μάλιστα αναφέρθηκε και στις ευθύνες που έχουν οι διευθυντές οι οποίοι άφηναν να γίνεται μάθημα σε ακατάλληλες αίθουσες χωρίς να αντιδρούν.

Είναι αλήθεια ότι το πρόβλημα στη σχολική στέγη στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου δεν δημιουργήθηκε φέτος. Είναι αλήθεια ότι ευθύνες έχουν και οι διευθυντές και οι καθηγητές που δεν αντιδρούν για τα χάλια των σχολείων. Είναι αλήθεια ότι ευθύνες έχουν και οι προηγούμενες διοικήσεις που άφησαν πίσω τους τη συγκεκριμένη κατάσταση στη σχολική στέγη. Είναι αλήθεια ότι ευθύνες έχουν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις για την κατάσταση της σχολικής στέγης στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Όμως αυτή τη στιγμή έχουμε μια σοβαρή υγειονομική κρίση την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουν η σημερινή διοίκηση του δήμου και η σημερινή κυβέρνηση. Δεν γίνεται αυτή τη στιγμή να αναζητούμε ευθύνες στις προηγούμενες διοικήσεις του δήμου, στις προηγούμενες κυβερνήσεις, στους διευθυντές των σχολείων και στους καθηγητές. Μπροστά μας έχουμε μια συγκεκριμένη κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Δεν γίνεται να στοιβάζονται μαθητές σε μικρές και ακατάλληλες αίθουσες χωρίς να γίνεται καμία προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα.

Μισός χρόνος πέρασε από την επιβολή της καραντίνας εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού. Σε αυτό το διάστημα η τωρινή διοίκηση του δήμου και η τωρινή κυβέρνηση δεν έκαναν τίποτα για να λύσουν τα προβλήματα της σχολικής στέγης στον δήμο μας. Ίσα ίσα η κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν μπορεί να γίνουν περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές γιατί κάτι τέτοιο προϋποθέτει και το διορισμό περισσότερων καθηγητών, πράγμα που κοστίζει ακριβά! Η συγκεκριμένη άποψη για τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου είναι καταστροφική, αφού ο δήμος μας είναι ο δήμος με τα μεγαλύτερα προβλήματα σχολικής στέγης σε όλη τη χώρα. Παρά την αντιδραστική αυτή άποψη της υπουργού Παιδείας και της κυβέρνησης συνολικά σχετικά με τη δημιουργία τμημάτων και τον διορισμό καθηγητών, η δημοτική αρχή του δήμου μας δέχτηκε και συμμετείχε στη φιέστα της υπουργού στο 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου. Μάλιστα κράτησε κρυφή τη φιέστα γιατί αυτό της ζήτησαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες. Πώς πιστεύει η δημοτική αρχή του δήμου μας ότι θα λυθεί το πρόβλημα της σχολικής στέγης; Με αστική ευγένεια, φιλοφρονήσεις, φωτογραφήσεις, τσάι και συμπάθιο με την υπουργό; Πιστεύει η δημοτική αρχή και πιο συγκεκριμένα ο δήμαρχός μας ότι η υπουργός Παιδείας είναι μια καλή κυρία που θέλει να λύσει προβλήματα αρκεί να πειστεί;! Η υπουργός Παιδείας είναι μια καλή κυρία, αλλά για τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της Παιδείας. Αυτό απέδειξε το νομοσχέδιο που ψήφισε η Βουλή μέσα στην καραντίνα του κοροναϊού. Αν η διοίκηση λοιπόν του δήμου έχει αυταπάτες για το τι εξυπηρετεί η Κεραμέως, τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Για τα προβλήματα στη σχολική στέγη φταίνε πολλοί, ο καθένας βέβαια με το ποσοστό ευθύνης που του αναλογεί. Φταίνε και οι γονείς γιατί τόσα χρόνια δεν αντιδράνε για τα χάλια της σχολικής στέγης στον δήμο. Όμως δεν είναι δυνατόν να μοιράζουμε τις ευθύνες του κράτους, είτε αυτό λέγεται κυβέρνηση είτε αυτό λέγεται δημοτική αρχή, σε καθηγητές, διευθυντές και γονείς. Δεν είναι σωστό κύριε δήμαρχε και δεν είναι πρέπον για τους δημότες. Οι δημότες ψήφισαν με μεγάλη πλειοψηφία την παράταξή σας τη δεύτερη Κυριακή όχι για να ακούσουν καλές δικαιολογίες στα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν χρόνια. Ψήφισαν την παράταξή σας για να δώσετε λύσεις και πρέπει να τις δώσετε. Οι δημότες θα ανεχτούν και τις δικαιολογίες αρκεί να δούνε να γίνεται προσπάθεια από την πλευρά της διοίκησης. Δυστυχώς στο ζήτημα της σχολικής στέγης, εν μέσω πανδημίας, επί έξι μήνες δεν έγινε καμία προσπάθεια από τη διοίκηση, ούτε καν ασκήθηκε καμία πίεση προς την κυβέρνηση. Δυστυχώς όταν μετά την άρση της καραντίνας άνοιξαν τα σχολεία, η διοίκηση του δήμου ωραιοποίησε την κατάσταση δηλώνοντας πως τα σχολεία του δήμου ήταν έτοιμα να λειτουργήσουν, αντί να μιλήσει για τις υπόγειες, τις τυφλές, τις ανάερες και ανήλιαγες αίθουσες, αντί να μιλήσει για τις αίθουσες σε διαδρόμους, λέβητες και τουαλέτες.

Χαρίλαος Ταπαρίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ