Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΑυτοί που έστησαν τη φιέστα της Κεραμέως αρνούνται δύο επιπλέον αίθουσες στο...

Αυτοί που έστησαν τη φιέστα της Κεραμέως αρνούνται δύο επιπλέον αίθουσες στο 2ο Λύκειο Ευόσμου

Αυτοί που έστησαν τη φιέστα για την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στο 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, αρνήθηκαν τη λειτουργία δύο επιπλέον αιθουσών στο 2ο Λύκειο του Ευόσμου. Στο 2ο Λύκειο Ευόσμου λειτουργούν έξι υπόγειες αίθουσες, οι οποίες αερίζονται με φεγγίτες που ανοίγουν μόνο στην ανάκληση! Στο ίδιο υπόγειο υπάρχουν άλλες δύο αίθουσες, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στις έξι ήδη εν λειτουργία αίθουσες. Κάνουν που κάνουν σε υπόγειες αίθουσες μάθημα τα παιδιά και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, τουλάχιστον ας μειωθεί ο αριθμός τους ανά αίθουσα! Έγινε λοιπόν η συγκεκριμένη πρόταση αλλά απορρίφθηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, γιατί οι παραπάνω αίθουσες θέλουν και παραπάνω καθηγητές και όπως είπε η υπουργός Παιδείας τα πράγματα που χρειάζονται επιπλέον λεφτά δεν είναι εφικτά.

Οι υπηρεσιακοί λοιπόν παράγοντες που οργάνωσαν τη φιέστα της κυρίας Κεραμέως στο 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου δεν είναι διατεθειμένοι να λειτουργήσουν παραπάνω αίθουσες ακόμα κι εκεί που υπάρχουν με όποιον τρόπο υπάρχουν, προκειμένου να μειώσουν τον αριθμό τον μαθητών ανά αίθουσα. Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, λέει ότι πήγε στη φιέστα της Κεραμέως για να εκθέσει τα προβλήματα της σχολικής στέγης στο δήμο μας. Προφανώς η αναφορά του στα προβλήματα δεν έκανε να ιδρώσει ούτε το αυτί της Κεραμέως, ούτε το αυτί των υπηρεσιακών παραγόντων που έστησαν τη φιέστα και τη συνόδευαν. Τζάμπα συμμετείχε στη φιέστα και εκτέθηκε, αφού η καλή κυρία υπουργός και οι τοπικοί υπηρεσιακοί της παράγοντες δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν καμία λύση στον δήμο με τα μεγαλύτερα προβλήματα σχολικής στέγης πανελληνίως.

Κ. Τσ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ