Τελευταία

  Η σχέση της δολοφονίας Φύσσα με το τρίτο μνημόνιο

  18-09-2020

  Σαν σήμερα στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Πολιτικοί απόγονοι των συνεργατών των ναζί κατά την περίοδο της κατοχής με τις σβάστικες χαραγμένες πάνω στα σώματά τους έστησαν ενέδρα και δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα. Μέχρι τη στιγμή της δολοφονίας Φύσσα τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής με την ανοχή του κράτους είχαν διαπράξει σειρά επιθέσεων στις οποίες μόνο από τύχη δεν υπήρξε νεκρός. Η δολοφονία του Φύσσα στον τόπο όπου οι ναζί με τους ντόπιους συνεργάτες τους άφησαν εις τους αιώνας των αιώνων ως μνημεία της φρικαλεότητάς τους το Μεσόβουνο, το Δίστομο, την Κάνδανο, τα Καλάβρυτα, τον Χορτιάτη, τους Πύργους, το Κομμένο, και πολλούς άλλους τόπους μαρτυρίου θα περίμενε κανείς να ξεσηκωθούν και οι πέτρες, θα περίμενε κανείς ο Ελληνικός λαός να πάρει στο κατόπι τους ναζί. Τέτοιο πράγμα δεν έγινε.

  Η δολοφονία του Φύσσα πέρασε με ήπιες αντιδράσεις. Η δολοφονία Φύσσα έδωσε τον μπούσουλα στο κράτος για το τρίτο μνημόνιο. Η δολοφονία Φύσσα αντιμετωπίστηκε σαν ένα ακραίο γεγονός, αλλά όχι σαν μία δολοφονία που διέπραξαν οι ναζί. Η χαμηλής έντασης αντίδραση του Ελληνικού λαού στη δολοφονία Φύσσα έδειχνε ότι ο Ελληνικός λαός είναι έτοιμος να αποδεχτεί πολύ ακραία σε βάρος του πράγματα αρκεί αυτά να τεθούν με τον σωστό τρόπο. Ο Ελληνικός λαός αποδεχόμενος τη δολοφονία Φύσσα έδειχνε ότι ήταν έτοιμος να αποδεχτεί και ένα τρίτο μνημόνιο χωρίς αντιδράσεις, πράγμα που έγινε αφού μάλιστα το τρίτο μνημόνιο ήταν καρπός μας «αριστερής» -τρομάρα να της έρθει- κυβέρνησης, που είχε εκλεγεί υποσχόμενη να σκίσει και τα δύο προηγούμενα. Η δολοφονία Φύσσα δεν ήταν ένα άσχετο με τη δεκαετία της ψήφισης μνημονίων και μνημονιακών νόμων γεγονός. Η ανοχή στη δολοφονία Φύσσα ήταν το πράσινο φως στο κράτος, που εξέθρεψε τη Χρυσή Αυγή, για την ολοκλήρωση της επίθεσης σε βάρος του Ελληνικού λαού.

  Οι πολιτικές δυνάμεις τις οποίες το κράτος εξέθρεψε στο πάνω και στο κάτω μέρος των πλατειών έκαναν καλά τη δουλειά τους νίβοντας οι μεν τα χέρια των δε. Οι μεν έστησαν καρτέρι στον Φύσσα και κάρφωσαν το μαχαίρι στην καρδιά του. Οι δε έστησαν καρτέρι στον Ελληνικό λαό και κάρφωσαν στην καρδιά του το τρίτο μνημόνιο. Η δολοφονία του Φύσσα δεν ήταν τυχαίο γεγονός. Ήταν ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα της ποδηγέτησης, της χειραγώγησης και του εξανδραποδισμού του Ελληνικού λαού.

  Ποστ

  You must be logged in to post a comment Login