Η Όλγα Αθανασιάδου θα συνεχίσει να υπηρετεί τον δήμο ως δημοτική σύμβουλος

0
17
TEST

Την παρακάτω δήλωση/ανακοίνωση λάβαμε και δημοσιεύουμε από την κυρία Όλγα Αθανασιάδου, δημοτική σύμβουλο της διοίκησης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου:

«Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι από την Δευτέρα 14/9/20 το ΝΠΔΔ ΔΗ.ΚΕ.ΚΠΑ.ΚΕ που είχε τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και τα ΚΑΠΗ καταργήθηκε. Η Υπηρεσία προσχώρησε στον Δήμο. ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ που έγινε στον Δήμαρχο το καλοκαίρι και ψηφίστηκε ομόφωνα τον Ιούλιο από το Δημοτικό Συμβούλιο.  Ο λόγος που το πρότεινα ήταν η περιστολή δαπανών στον Δήμο άσχετα, εάν εγώ έχανα την έμμισθη θέση μου. Σημασία πάντα έχει το καλό του Δήμου μας! Δεν μας εξέλεξε ο κόσμος για να προσποριζόμαστε!

Επίσης, μιας κι έκλεισε ένας κύκλος, σας παραθέτω τι πρόλαβα να πετύχω στη σύντομη θητεία μου ως Πρόεδρος, μαζί με την βοήθεια των συνεργατών μου Κορωνίδου Αλεξάνδρα, Κυριακίδη Γρηγόρη, Μυλωνά Αναστάσιο & Πουρσανίδου Μαρία και ιδιαίτερα του Δημάρχου κου Μανδιαλιανού Κλεάνθη:

α) Πετύχαμε χορηγία από το Ίδρυμα “ΤΙΜΑ” όχημα 9θέσεο με ειδικό μηχανισμό ανύψωσης 400κιλών για ΑΜΕΑ που θα ανήκει στην υπηρεσία του Δήμου και θα εξυπηρετεί τα μέλη των ΚΑΠΗ για την μεταφορά τους σε νοσοκομεία και σε εκδηλώσεις – χορεσπερίδες.

β) Μέσα στα πλαίσια της σύντομης θητείας μας (Νέο Διοικ. Συμβ.-1Οκτωβρίου 2019)θεωρήσαμε σκόπιμο να επικαιροποιήσουμε τον εσωτερικό κανονισμό των ΚΑΠΗ, ο οποίος είχε συσταθεί το 2005, ώστε να ξεκινήσουμε το έργο μας από την οργάνωση του ΝΠΔΔ.

γ) Για να διασφαλίσουμε την αξιοκρατία της λειτουργίας των θεσμών των ΚΑΠΗ υλοποιήσαμε την εκλογή αντιπροσώπων των μελών των ΚΑΠΗ με δημοκρατική μυστική ψηφοφορία, έτσι, ώστε  τα μέλη να ψηφίζουν οι ίδιοι τους αντιπροσώπους τους κι όχι να υπάρχει απ’ ευθείας ανάθεση αρμοδιοτήτων από τον Πρόεδρο με βάση τις προσωπικές του συμπάθειες, γιατί εμείς κινούμαστε με γνώμονα τη δικαιοσύνη και την αξιοκρατία.

δ) Για πρώτη φορά προσφέραμε μία ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή με πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα στα 4 ΚΑΠΗ του Ευόσμου. (Στο Ελευθέριο-Κορδελιό γινόταν κάθε χρόνο)

ε) Ξεκινήσαμε και θεμελιώσαμε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες δημιουργίας τεσσάρων (4) Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών, οι οποίοι θα λειτουργήσουν μέχρι τον Ιανουάριο, πέντε (5) Δημοτικών ΚΔΑΠ που θα στεγαστούν σε αίθουσες Δημοτικών Σχολείων και ενός (1) Δημοτικού ΚΔΑΠ-ΜΕΑ που θα στεγαστεί στο κτήριο των σημερινών γραφείων της Διοίκησης των Δημοτικών Παιδικών σταθμών και ΚΑΠΗ επί της οδού Κοσμά Αιτωλού 19 και Πινδάρου γωνία κοντά στο τέρμα Μενεμένης. Πράγμα που σημαίνει προσφορά νεων θέσεων εργασίας!

στ) εξασφαλίσαμε 20.000 ΕΥΡΩ στον προϋπολογισμό του 2021 για τις εκδρομές των ΚΑΠΗ.

Αγαπητοί μου συμπολίτες, από τις 15/9/2020 σας υπηρετώ ως Δημοτικός Σύμβουλος και θα είμαι πάντα στη διάθεσή σας!»