Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑ3o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ με 2 υπεράριθμες τάξεις στην αυλή του σχολείου

3o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ με 2 υπεράριθμες τάξεις στην αυλή του σχολείου

ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ;

Οι παλιές πληγές αν δεν θεραπευτούν κακοφορμίζουν , αυτό συνέβη στην περίπτωση του 3ου Γυμνασίου , ενός σχολείου που χρόνια τώρα ταλαιπωρείτε από την έλλειψη επαρκούς σχολικής στέγης , με μια ανορθόδοξη συστέγαση σχολείων δυο διαφορετικών βαθμίδων εκπαίδευσης καθώς κάνει κοινή χρήση χώρων με το 6οΔιαπολιτισμικό Δημοτικό Ελευθερίου Κορδελιού.

Ένα σχολείο που καθημερινά μετακινεί τους μαθητές του στο απέναντι κτήριο του 2ου Γυμνασίου & Λυκείου Ελ. Κορδελιού για το μάθημα της πληροφορικής ( εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι παλαιότερα οι μαθητές χρησιμοποιούσαν ακόμη μια αίθουσα για το μάθημα της τεχνολογίας , που όμως τους αφαιρέθηκε το δικαίωμα διότι η αίθουσα ανήκει σε άλλο σχολείο και κάποια στιγμή έπρεπε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των δικών του μαθητών ) θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών με «ευθύνη» που φυσικά εναπόθεσαν στις πλάτες του διδακτικού προσωπικού οι διαχρονικά ανεύθυνες διοικήσεις του Δήμου Ελευθερίου Κορδελιού και κατόπιν του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Από την περσινή χρονιά που οι μαθητές του σχολείου αυξήθηκαν αριθμητικά, μία τάξη υποχρεώθηκε να κάνει το μάθημα της στο υπόγειο του σχολείου που φυσικά δεν πληρεί τις προδιαγραφές υγιεινής , ασφάλειας και υποδομής για κάτι τέτοιο , η υπόσχεση πως το πρόβλημα θα λυθεί , έκαμψε τις αντιδράσεις γονέων και διδασκόντων , όμως ο σοφός λαός λέει ‘’ ουδέν μονιμότερον του προσωρινού ‘’ . Φέτος λοιπόν εν μέσω πανδημίας στο σχολείο παρατηρήθηκε και άλλη αύξηση του μαθητικού δυναμικού και λόγω του ότι πλέον δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το υπόγειο με βάση τα μέτρα για τον covid 19 , έτσι απλά βρέθηκαν 2 τμήματα (ΜΑΘΗΤΩΝ) στην αυλή του σχολείου.

Κι εδώ ερχόμαστε να ρωτήσουμε τον Δήμαρχο και την υπόλοιπη Διοίκηση του Δήμου , σε έναν Δήμο που όπως συνεχώς διατείνεσται έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό νεαρών ατόμων , ήταν τόσο δύσκολο να προβλέψετε ότι θα υπάρξει και αύξηση της μαθητικής δύναμης;

Για ένα σχολείο που και στο παρελθόν οι γονείς σας γνωστοποιούσαν τις κτηριακές αδυναμίες του , λες κι εσείς δεν τις γνωρίζατε , ποια απάντηση έχετε να δώσετε;

Να ενημερώσουμε όσους το αγνοούν ότι επί Δημαρχίας Πέτρου Σούλα και με αντιδήμαρχο παιδείας τον κ. Καμαρινό , πραγματοποιήθηκε έκτακτο συμβούλιο παιδείας στις 13 /5/2016 έπειτα από αίτημα της Ένωσης γονέων και κηδεμόνων του Δήμου, στην οποία αναφέρθηκαν εκτενώς τα προβλήματα όλων των σχολείων , ένα από αυτά τα σχολεία και το 3ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού ,για όσους έχουν λοιπόν κοντή μνήμη και ψευδή επιχειρήματα να γνωρίζουν ότι δεν διαθέτουμε όλοι μνήμη χρυσόψαρου.

Επίσημα και ανεπίσημα στα γραφεία των εκάστοτε Αντιδημάρχων παιδείας οι γονείς και οι διδάσκοντες ενημέρωναν εκείνους που ως όφειλαν έπρεπε να γνωρίζουν , να αγωνιούν , να διεκδικούν κονδύλια από την κεντρική κυβέρνηση για νέα σχολεία ,για διορθώσεις και ανακαινίσεις σχολείων.

Όπως όμως όλα δείχνουν χρόνια τώρα η περιφερόμενη ανικανότητα των υπευθύνων είναι ένα βολικό συμπέρασμα που καλύπτει την απεριόριστη ικανότητά τους να μην έρχονται σε ρήξη με τις εκάστοτε κυβερνήσεις , καθώς εκτός του ότι δεν απαιτούν κονδύλια για την παιδεία , αφήνουν ελεύθερο χώρο σε ιδιωτικές εταιρείες να ανακαινίζουν τα σχολεία , περνώντας το μήνυμα ότι το κράτος δεν έχει τη δυνατότητα , ενώ χρήματα κατασπαταλιούνται σε άλλες δραστηριότητες που είναι πολύ μακριά από τις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών.

Όλοι αυτοί λοιπόν εξακολουθούν να βρίσκονται στις θέσεις τους ή σε άλλες , διεκδίκησαν και διεκδικούν λόγω της « επάρκειάς» τους την ψήφο των Δημοτών για να συνεχίζουν τις καριέρες τους στις δικές μας πλάτες .

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΟΥΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ …..ΕΝΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΤΟΥ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ‘’ΟΜΗΡΟΙ’’ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ.

ΥΓ : Κατά την μυστική επίσκεψη της υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως σε ένα τέτοιο σχολείο έπρεπε να την καλωσορίσετε αν είχατε έστω κι ένα ψήγμα φιλότιμου κι ευθύνης .

Στείλτε της τουλάχιστον μια επιστολή εκτός από τα μίνι παγουρίνο και τις μάσκες γίγας που μοίρασε (πληρωμένες κι αυτές από τους φορολογούμενους πολίτες) όπως αποστείλει στο 3ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού αδιάβροχα για τις βροχερές ημέρες που τους περιμένουν στην αυλή του σχολείου , παρακαλούμε μόνο στο σωστό μέγεθος……

Σαμαρτζίδου Βότση Μαρίνα

Κάτοικος Ελευθερίου Κορδελιού

Το κείμενο είναι από την προσωπική σελίδα της κυρίας Σαμαρτζίδου στο facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ