Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Σαν τους κλέφτες η υπουργός Παιδείας και ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου πραγματοποίησαν...

«Σαν τους κλέφτες η υπουργός Παιδείας και ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου πραγματοποίησαν φιέστα»

Την παρακάτω ανακοίνωση με τίτλο «Κρυφό “καλωσόρισμα” στην υπουργό παιδείας στο Δήμο Κορδελιού-Εύοσμου» εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Κορδελιού Ευόσμου:

«Σαν τους κλέφτες η Υπουργός και ο δήμαρχος πραγματοποίησαν φιέστα λίγες μέρες πριν το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς. Βρέθηκαν χτες 10/9 στο πειραματικό σχολείο του Ευόσμου.

 Είναι προκλητικό σε ένα Δήμο που εδώ και χρόνια έχει να χτιστεί νέο σχολείο, σε ένα  δήμο που έχει περισσότερες από 50 υπόγειες αίθουσες, και δεκάδες φτιαγμένες με γυψοσανίδες, σε ένα Δήμο που ακόμα και τους αποθηκευτικούς χώρους  τους βάφτισε αίθουσες διδασκαλίας, η Υπουργός με τον Δήμαρχο να επιλέγουν να επισκεφτούν στα κρυφά και χωρίς καμία ενημέρωση των άμεσα εμπλεκόμενων φορέων.

Να  ενημερώσουμε τους κατοίκους του Δήμου μας ότι  για την συνάντηση δεν γνώριζαν τίποτα ούτε ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης , ούτε οι Σύλλογοι των εκπαιδευτικών ούτε οι Σύλλογοι  γονέων. Όλοι αυτοί  δηλαδή  που χρόνια τώρα διεκδικούν οργανωμένα νέα σχολεία, που χρόνια αγωνίζονται και αναδεικνύουν την  άθλια κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο μας.

Προφανώς όλοι αυτοί θα του χαλούσαν το προφίλ του πετυχημένου διαχειριστή, του καλού μάνατζερ του “ακομμάτιστου” Δήμαρχου κι  έτσι ανέλαβε  “να  πάρει στις πλάτες” του το βαρύ φορτίο της ενημέρωσης της Υπουργού (σύμφωνα  με το ΔΤ του Δήμου…. ο Δήμαρχος έσπευσε να αναφερθεί στα προβλήματα που ταλανίζουν τα υπόλοιπα σχολικά συγκροτήματα, με αίθουσες σε υπόγεια και άλλους χώρους που καλούνται να φιλοξενήσουν τους μαθητές, μια εικόνα που δυστυχώς δεν τιμά κανέναν).

 Θα προτείναμε στον Δήμαρχο αν πραγματικά ήθελε να δείξει τα προβλήματα στα σχολεία μας, να φιλοξενήσουμε  την πολιτική ηγεσία του υπουργείου στο ΕΕΕΕΚ Κορδελιού, στο διαπολιτισμικό του Ευόσμου, στο 1ο λύκειο Κορδελιού, στο ΕΠΑΛ Κορδελιού, στο 9ο Δημοτικό Ευόσμου, στο 3ο γυμνάσιο Κορδελιού, στο 22ο και 25ο δημοτικό Ευόσμου, στο 1ο Γυμνάσιο Κορδελιού  και σε πολλά άλλα για να γνωρίσει έστω και την τελευταία στιγμή ο ίδιος ο Δήμαρχος  αλλά και η Υπουργός ποια είναι η κατάσταση στα σχολεία του Δήμου μας .

 Ταυτόχρονα θα καλούσαμε τον δήμαρχο να σταματήσει να υποκρίνεται και να διαλαλεί πόσο απογοητευμένος είναι από το υπουργείο Παιδείας και πόσο ντρέπεται για την κατάσταση που παρέλαβε από τις προηγούμενες διοικήσεις και να πάρει και αυτός την θέση του στο πλάι όλων αυτών που τόσα χρόνια κοροϊδεύουν τους κατοίκους του Κορδελιού και του Ευόσμου.

Είναι χαρακτηριστικό και υπάρχει και στο διαδίκτυο η ψεύτικη και επιφανειακή αγανάκτηση που έδειχνε μόλις το προηγούμενο βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο που συζητήθηκε το άνοιγμα των σχολείων και η εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.

Τέλος αν ο Δήμαρχος ήθελε πραγματικά να διεκδικήσει λύσεις από το υπουργείο θα καλούσε στην συνάντηση όλους εκείνους που όλα τα χρόνια ζητάνε νέα σχολεία επιπλέον χρηματοδότηση και δεν θα περιοριζόταν σε φιέστες και  καλωσορίσματα.

Έχει ευθύνη για την κατάσταση, είναι ήδη ένα χρόνο δήμαρχος και δε πήρε κανένα μέτρο για τη σχολική στέγη. Ακολουθεί τον ίδιο δρόμο με τους προηγουμένους , την ίδια αντιλαϊκή ρότα  σε βάρος των πραγματικών αναγκών των κατοίκων του  Δήμου μας

Η στάση του Δημάρχου και της διοίκησης λίγες μέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων δεν είναι τίποτα άλλο από μια συνέχιση της ίδιας πολιτικής και των προηγούμενων διοικήσεων που έφεραν την κατάσταση εδώ που είμαστε.  Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έκανε τίποτα για τα δεκάδες προκάτ, την συντήρηση των σχολείων, είχε το χρόνο να ετοιμάζει φιέστες με την Υπουργό παιδείας  που μας έλεγε ότι ο μέσος όρος των μαθητών είναι 17 ανά τμήμα!!!

Καλούμε τον λαό της περιοχής, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα. Από την εικόνα που έχουμε τα προβλήματα στα σχολεία είναι πολλά. Να διεκδικήσουν την ασφάλεια, την υγεία και την μόρφωση των παιδιών τους. Την Δευτέρα να βρίσκονται όλοι στα σχολειά να απαιτήσουν τα απαραίτητα  μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων με ευθύνη του Δήμου και της Κυβέρνησης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ