Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΧρήστος Δεμερτζής: Η διευθύντρια της υπηρεσίας Καθαριότητας έχει την απόλυτη στήριξή μου

Χρήστος Δεμερτζής: Η διευθύντρια της υπηρεσίας Καθαριότητας έχει την απόλυτη στήριξή μου

Με δήλωσή του στην «Αγκίδα» ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κορδελιού Ευόσμου, Χρήστος Δεμερτζής επεσήμανε ότι δεν συμμερίζεται την κουβέντα που ακούστηκε από κάποιον σε συγκέντρωση της υπηρεσίας Καθαριότητας περί του να πάνε οι Κορδελιώτες στο Κορδελιό αν δεν τους αρέσει, όπως επίσης όμως δεν συμμερίζεται την άλλη κουβέντα που ακούστηκε περί του ότι όλοι στον Εύοσμο είναι ρουφιάνοι. Ο Χρήστος Δεμερτζής συμπλήρωσε ότι αυτή η κατάσταση πρέπει να σπάσει.

Στη συνέχεια της δήλωσής του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κορδελιού Ευόσμου είπε τα εξής:

«Μπορεί κάποιους να μην τους αρέσει να ξεβολεύονται αλλά εμάς μας ενδιαφέρει η καλή συνεργασία των υπηρεσιών με τον δημότη, γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή η θέση μας ήταν η ενοποίηση των δύο υπηρεσιών Καθαριότητας των πρώην δήμων. Ο ρόλος μου ως αντιδήμαρχος δεν είναι να πάρω θέση υπέρ του ενός ή του άλλου Σωματείου. Ο ρόλος μου πρέπει να είναι και είναι ενωτικός. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει και δεν είναι διχαστικός. Άλλωστε η υπηρεσία έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα και προκειμένου να ανταποκριθούμε με αποτελεσματικότητα στο σκοπό μας είναι επιβεβλημένο να είμαστε όλοι ενωμένοι. Μπορεί κάποιους να τους ξεβολέψαμε, αλλά εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες.

Η πόρτα του γραφείου μου είναι πάντα ανοιχτή για όλους, προκειμένου να ακούσω είτε τα προβλήματα των εργαζομένων είτε τα προβλήματα για τον μηχανολογικό εξοπλισμό και προσπαθώ άμεσα να δώσω λύσεις. Όποιος έχει κάποιο πρόβλημα μπορεί να το εκθέσει, τηρώντας την ιεραρχία, χωρίς κανέναν φόβο και βέβαια θα τον ακούσουμε και θα λύσουμε το πρόβλημά του. Θεωρώ τους εργαζόμενους συνεργάτες μου και τους το είπα από την πρώτη στιγμή. Δεν υπάρχει κανένα κλίμα τρομοκρατίας στην υπηρεσία Καθαριότητας και τέτοιες κουβέντες είναι ανυπόστατες. Η υπηρεσία Καθαριότητας έχει πληγεί από τις καταγγελίες και δεν είναι σωστό να ακούγονται τέτοια πράγματα.

Το προσωπικό Καθαριότητας δίνει κάθε μέρα τιτάνιο αγώνα με πολλά προβλήματα στον μηχανολογικό εξοπλισμό. Σε συνεργασία με την διευθύντρια Καθαριότητας έχουμε δρομολογήσει τη ριζική ανανέωση του στόλου της Καθαριότητας με καινούργια απορριμματοφόρα, με σάρωθρα, με πλυστικά οχήματα. Δρομολογήσαμε επίσης πολλά πράγματα που αποσκοπούν στη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους δημότες, αλλά και στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων της υπηρεσίας. Με τη διευθύντρια της Υπηρεσίας Καθαριότητας είχαμε και συνεχίζουμε να έχουμε άψογη συνεργασία γι’ αυτό έχει την απόλυτη στήριξή μου.  Ενισχύσαμε την υπηρεσία με προσωπικό για να δώσουμε τις άδειες που πρέπει. Πήραμε Μέσα Ατομικής Προστασίας.

Τέλος πρέπει να τονίσω ότι το πρόγραμμα εργασιών της υπηρεσίας Καθαριότητας δεν ορίζεται ούτε από τον αντιδήμαρχο, ούτε από κανένα σωματείο. Ορίζεται από την υπηρεσία και μόνο αν υπάρχουν ενστάσεις επεμβαίνει ο αντιδήμαρχος. Δουλειά του αντιδημάρχου είναι να δίνει κατεύθυνση. Το πρόγραμμα είναι δουλειά των εποπτών σε συνεργασία με την προϊσταμένη και με βάση τις ανάγκες της υπηρεσίας. Αν κάποιος θεωρεί ότι αδικείται μπορεί να εκφράσει τη διαμαρτυρία του, αλλά το πρόγραμμα εργασιών της υπηρεσίας δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με κανένα Σωματείο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ